Любомира Ганчева: От кризата, породена от COVID-19, си пролича, че лидери сред управляващите в България няма

Facebook Twitter

От кризата, породена от COVID-19, си пролича, че лидери сред управляващите в България няма. Това коментира пред медиите заместник-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева, в анализ на последствията в социално-икономически план, след карантинния период. Тя раздели събитията на три етапа.

„Кризата може да се раздели на три етапа, първият от тях е здравният. Смело трябва да заявим, че в първите две седмици Националния оперативен щаб направи адекватното и запази живота на българските граждани, след това нещата ескалираха. Още в този първи етап се видя кризата с лидерството в България. Втората фаза беше олекотяването на първоначалните икономически последици. Тук България блесна с отсъствието си на фона на европейски страни. Българското правителство каза на народа и фирмите си – оправяйте се както можете сами“.

Ганчева подчерта, че именно заради пропускането на този момент, икономиката ни ще спадне с от 7% до 10%, според прогнозите и това ще бъде повече от пагубно за нашата икономика.

„Третата фаза на кризата, в момента, а именно, възстановяването на икономиката - управляващите отново блестят с отсъствието си, а единственото, за което говорят е усвояването на европейските пари. Няма нито една мярка в социално-икономическата сфера, която да е задействана и да е постигнала целите, заявени от правителството. Много е важно да се каже, че ако в Европа говорят за възстановяване на икономиката и инвестиции, българското правителство преразпределя икономиката и говори за усвояване на средства. В кабинета няма кой да предложи конкретна стратегия за излизане от кризата или мярка с пряко отношение към бизнеса. Напротив, всички се надяват от парите, които са отпуснати от Европа, да бъдат усвоени. А междувременно българската икономика ще бъде оставена отново да се справя сама. Няма нужда да се чудим защо ще се отдалечаваме все повече от всички останали държави в ЕС“.

От името на ПП АБВ Любомира Ганчева отново отправи апел за нуждата от организация на социално-икономически съвет, който да предложи конкретни решения и стратегия за възстановяването на българската икономика след кризата.

Публикувано на 20.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни