Румен Петков: Институционализираната самозабрава е най-грозният акт в новата история на България

Facebook Twitter

Актуалната политическа ситуация у нас може да бъде характеризирана с три думи: скандал, срам и позор. Това коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков в анализа си за последните скандали, свързани с властта и добили широка популярност. Той подчерта, че събитията напоследък са свидетелство за липсата на държава.

„Междуинституционалните удари направиха България абсурдна и нежелана в очите на партньорите ни. Имаме такова обостряне на общественото внимание, което минава всякакви граници. Същевременно имаме вулгарна и цинична наглост. Ако има разсъждения на темата речитативът на премиера манипулиран ли е или не, манипулирано ли е изпращането на шефа на АПИ да бие тъпана и да обяснява по площадите? Не е манипулирано, очевидно. Манипулирани ли са публичните определения, като мисирки? Защо да си мислим, че това е манипулирано? Това е естествено развитие на езика на министър-председателя. И ако ние не го разбираме като общество, не трябва да имаме съмнение, че нашите партньори го разбират“.

Петков коментира смущаващата липса на отговор - защо прокуратурата не е проверила резиденцията на министър-председателя в Бояна след излезлите в публичното пространство снимки от спалнята му.

„Агенцията за национална сигурност извади ли номерата на кюлчетата, за да се проследи техният път, номерата на банкнотите извади ли? Става дума за около 1 милион евро. Ако си мислим, че с 3-4 шегаджийски подмятания това ще отмине… Ето я причината да не сме в европейската разузнавателна общност, хората няма защо да ни вярват. Министър-председателят не иска да се проверяват твърдения, свързани с него“.  

Решението, посочи председателят на ПП АБВ, е незабавното отстраняване на ГЕРБ от властта, генерална промяна на методите на управление на държавата, на информираността на обществото и правосъдие за всеки.

„Тази институционализирана самозабрава е най-грозният акт в новата история на България“, заключи Петков.

Публикувано на 20.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни