Ето какво каза директорът на Александровска болница д-р Костадин Ангелов на Цветница

Facebook Twitter

СНИМКАТА Е ИЛЮСТРАТИВНА, източник dir.bg

12 апр. 2020

Честит празник на всички, които празнуват днес.

Аз съм тук, защото гледайки вчера какво се случва по софийските улици притеснените лекари, сестри и санитари в болницата настояха да се свържем с Щаба и да кажем тяхното мнение пред всички вас днес.

Аз не съм тук като директор на Александровска болница.

Аз съм като пратеник на лекарите и сестрите в нашата болница.

В дни на изпитание каквито са днешните дни всички се обръщаме към църквата. Използваме историята, която ни е учила, че църквата е помагала на българския народ в тези дни.

Какво обаче пише в Библията? В Библията пише, че има време за всяко нещо по земята - време за раждане и време за умиране.

Там пише още, че там където са събрани двама души на едно място, Бог е между тях, така че няма смисъл да търсим Бог в църквите. Бог и сега е тук между нас можем да си останем по къщите и Бог ще бъде при нас. Нека да не поставяме под изпитание Божията милост и да превърнем дните за празнуване в дни за умиране.

Виждали ли сте какво значи майка да не може да погребе своя син? Аз го видях със собствените си очи.

Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че могат да ви дадат само 200 бройки. Когато тръгвате да подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове.

Ако това се наложи, да знаете че имате само 100 места.

Ходещите хората по улиците, като че ли искат да ни предадат на нас лекарите някаква Божия роля, ние да решаваме кой да живее и кой да умира. Благодарим ви за тази корона от тръни – не я искаме!

Всяка вечер ни ръкопляскате. Аз отправям една молба към всички български граждани, молбата е на лекарите, сестрите и санитарите в Александровска болница: Ако си останете по къщите, ние в 9 часа ще ви ръкопляскаме. Направете го! Нека да не превръщаме болниците в морги!

Ние сме притеснени. в нашите очи вече се вижда страх. Страх породен от разговорите, които водим ежедневно с нашите колеги в Съединените щати, в Западните държави, които ни показват много лоши картини.

Нека да запазим това, което досега постигнахме като резултат благодарение на навременните мерки. Нека да не си правим шега и илюзия, с това което ни предстои. Нека да си останем по къщите и Бог ще бъде с нас. Благодаря ви!

 

Публикувано на 24.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни