Румен Петков: Твърдението на ДАНС, че определена банка не е информирала Агенцията за теглени огромни суми пари, е въпрос на прокурора

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира темата с проверките на ДАНС на частна банка. В новината отпреди дни от Агенцията заявяват, че не са били уведомени от въпросната финансова институция за съмнения при теглене на големи суми от каса. Петков е категоричен, че случилото се е предмет на прокурорска проверка.

„Твърдението на ДАНС, че определена банка не е информирала Агенцията за теглени огромни суми пари, е въпрос на прокурора. Прокурорът трябва да арестува всички от дирекция „Финансово разузнаване“, които не са сезирали компетентните органи за това, че са теглени огромни пари“.

Румен Петков обясни, че по правило, при теглене на високи суми от банка, информацията за това отива в ДАНС и в банковия надзор по автоматичен път.

„Същият прокурор, който ще арестува тези от Финансовото разузнаване, трябва да арестува и банковия надзор. Тези хора имат сумарно всички теглени пари. Върви приказка, че не са информирали, защото този, който е взел рушвета, е казал да не се занимават с тази работа. Ако не е така, прокурорът да отиде да ги арестува веднага“.

Публикувано на 24.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни