Румен Петков за удължаването на противоепидемичната обстановка: Вулгарна простащина, която убива бизнеса

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи удължаването на противоепидемичната обстановка като вулгарна простащина. Пред медиите той коментира, че налице е цинизъм, който няма как да бъде обяснен.

"Здравният министър извърши една грозна, отвратителна спекулация, като предоставя дълбоко неверен анализ за периода 26 май - 9 юни. Избраният период също няма обяснение“.

Петков предостави статистика, изготвена от медицински специалисти за май и за юни и добави, че става въпрос за спекула в публичното пространство.

„За май месец средно брой положителни проби 33, процент положителни от извършените проби 3.1%. За юни процент от извършените проби 3.5%. Разликата е 0.4 % - пренебрежимо малко. Това е нещо, което убива икономиката. То ще съсипе нашия туризъм. Борисов лично е виновен за съсипията на туризма и за отравянето на атмосферата в страната. Това, което се прави, е целенасочено внушение, че някой се грижи за нас. Тоя някой Борисов да се грижи да си помете спалнята. Да се грижи да си измие очите. Това е възможно“.

Румен Петков заяви, че липсва обективна статистика на СЗО за това колко са починалите от COVID-19.

„Защо СЗО в свой изричен документ препоръча починал човек, загинал човек, независимо от това какви други заболявания има, ако има коронавирус, да бъде писано коронавирус? Черепно-мозъчна травма, два инфаркта и един инсулт - коронавирус. Ние нямаме обективна статистика колко са починалите от коронавирус. Ние имаме смъртни случаи, в които има и коронавирус“.

Оповестяването за извършвано тестване на населението, според председателя на ПП АБВ, обслужва бизнес интереси. Той не изключи граждански протести и неподчинение, ако извънредната обстановка продължава в този си вид.

„Туризмът и икономиката да си дадат сметка кой ги убива. Продължавам да чакам отговора на Народна банка колко са редуцирани спестяванията на хората. Хората колко пари са изтеглили, за да могат да си осигурят някаква прехрана. Тази грозна спекула, която предприе правителството, е поредна стъпка в психическия терор от една шайка негодници“.

 

Публикувано на 24.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни