ПП АБВ бе домакин на форум, посветен на българо-арабските бизнес отношения

Facebook Twitter

ПП АБВ бе домакин на форум, посветен на българо-арабските бизнес отношения. В събитието участие взеха представители на Асоциацията за Българо-Африкански и Европейски взаимоотношения, представители на водещи български компании, бизнес организации, туроператори, академици, юристи.

Пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков посочи, че събитието дава сериозен тласък между туристическите взаимоотношения между България и Мароко.

„Това за нас е много ясен знак за готовността на българските туроператори да работят в партньорство със своите марокански колеги с цел да може да гарантираме ефективност в тези трудни дни, катастрофални за туризма в цял свят. Да може да създадем една работна атмосфера и ние, като политическа партия, определяйки туризма като приоритет в развитието на икономиката на страната, като един от отраслите с най-висок процент заетост, се стремим с каквото можем, за да бъдем полезни“.

Анастас Терзобалиев – съветник на ПП АБВ по отношенията с Близкия изток и арабските страни, посочи, че в рамките на форума днес са създадени много сериозни контакти и подчерта, че участие са взели представители освен от Мароко, но и от Ирак, Тунис, Йордания.

Лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка съобщи пред медиите, че ПП АБВ предприеме политически стъпки и ще настоява за откриване на пряка авиолиния между България и Мароко – така, както е било до 1997 година.

„Това ще се случи в навечерието на 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Мароко. България може да бъде вратата към Балканите и Югоизточна Европа за Мароко, груба грешка е свеждането на туризма ни до шезлонгите, чадърите и скъпите пържени картофи на Черноморието. Рецептата за развитието на устойчив туризъм е многостранното сътрудничество. Това е целта на форума, който организира ПП АБВ -  да събере туроператори, обществени организации, НПО, туристически агенции, за да може да се постигне една наистина устойчива формула за развитието на туризма и по-специално за различните видове туризъм, като говорим за културен туризъм, който представлява 40% от туризма в ЕС. Говорим за спа туризъм с 500-те и повече минерални извори на България. Точно това излезе и от този форум“.

Д-р Пламена Заячка посочи, че от участниците във форума е очертано общото разбиране че България може да бъде вратата към Балканите и Югоизточна Европа за Мароко, а Мароко може да даде на България достъп до пазарите в Централна и Западна Африка. Това може да бъде едно много успешно сътрудничество, като стъпи на основата културния туризъм, добави тя.

Нурадин Риаши – председател на Асоциацията за българо-африкански и европейски взаимоотношения заяви, че ПП АБВ е мост във взаимоотношенията с арабските държави и тя е единствената политическа сила, която проявява истински усилия в тази посока. Той подчерта необходимостта от възраждане на взаимоотношенията на България със страните от арабския регион.

„Българският народ трябва да се гордее, че има такъв език и култура. България може да е малка, но е голяма в сферата на образованието. За мен е голяма чест и благодаря за уважението. ПП АБВ прави всичко възможно към Йордания, Ливан и към целия арабски свят да бъдат отворени отново посоки за сътрудничество - в сферата на образованието, здравеопазване, култура, туризъм, икономика“.

Публикувано на 29.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ предлага в борбата с COVID-19 да бъде ангажиран медицинският персонал от детските градини и училищата, които в момента не работят, а децата са в режим на дистанционно обучение

АБВ България

Втори в Европа, макар и в минало време

АБВ България

ПП АБВ алармира: Във Варна и Варненско е на път да се повтори бедствието в Перник

АБВ България

Румен Петков получи юбилейно отличие от ЦКС

АБВ България

Д-р Емил Стоименов по ФОКУС: Борисов вдига предизборно лекарските заплати за срока на пандемията, залагайки капан на следващото правителство


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни