Представители на АБВ предложиха социални мерки на дебат за доходите, организиран от БСП

Facebook Twitter

Замeстник-председателят на АБВ Любомира Ганчева и членът на ИБ на АБВ Емил Кало се включиха в дебат “Доходи и неравенства", организиран от БСП. Дискусията продължи над 2 часа, на нея бяха обсъдени политики и мерки за борба с бедността. Участниците се договориха в следващите дни да излязат заедно с обща позиция по социалната политика на Република България.

Пред над 30 представители на партии, съюзи и неправителствени организации Ганчева представи актуални данни за доходи, бедност и неравенство за 2019 г. и първото тримесечие на 2020 г. и подчерта, че АБВ последователно отстоява редица мерки и е първата политическа партия, която открито и категорично заяви, че данъчната система на България е несправедлива, тъй като облагодетелства 1% от най-богатите в нашето общество за сметка на всички останали.

Промяната на данъчната система на парче, без анализ на последствията е опасно и откровено лобистко, каза Ганчева и аргументира пред участниците във Форума 6-те социални мерки, които трябва да се въведат в спешен порядък и които ПП АБВ изпратиха до Правителство и парламентарно представени партии в навечерието на приемането на Бюджет 2020:

1. въвеждане на необлагаем минимум до размера на минималната работна заплата;

2. диференцирано ДДС - по-ниско за всички стоки от първа необходимост, детски продукти, книги, учебници и лекарства;

3. увеличаване на максималния осигурителен доход;

4. преизчисляване на всички пенсии за стаж и възраст;

5.увеличаване на тавана на пенсиите;

6. безплатни ясли, детски градини и лекарства за всички деца на възраст до 7 години.

Емил Кало акцентира, че без конкретен резултат всяка експертна дискусия ще остане в рамките на залата, в която се провежда. Българското общество има нуждата да се увери, че съществува алтернативен политически проект, който може да смени порочното управление на ГЕРБ. Той покани участниците в кръглата маса да се присъединят към протестния митинг, който АБВ организира на 9 юли 2020 г. от 18 ч. пред Министерския съвет.

 

Публикувано на 09.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни