Десетки граждани и симпатизанти събра ПП АБВ на протестен митинг под наслов ДЕ Е БЪЛГАРИЯ

Facebook Twitter

Десетки граждани и симпатизанти събра ПП АБВ на протестен митинг пред Министерски съвет под наслов ДЕ Е БЪЛГАРИЯ, натоварен и със символиката и на годишнината от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Събитието бе по инициатива на столичната организация на партията с подкрепата на редица политически сили и насочен срещу цялостната политика на правителството.

Председателят на АБВ-София Христо Колев заяви, че в интерес на държавата е управлението й да подаде оставка и нарече модела, по който се ръководи България антибългарски и антиродолюбив.

Председателят на Гражданския съвет на ПП АБВ проф. Любомир Халачев подчерта символиката на днешната годишнина от рождението на Вазов и каза, че реалността на българското битие все по-настоятелно провокира въпроса ДЕ Е БЪЛГАРИЯ?

Лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка заяви пред множеството, че нетърпимостта към множеството примери за несправедливост от всякакъв характер е достигнала своя зенит, а арогантността в държавното управление е преминала граници, от които връщане няма. Тя посочи, че всичко това и особено събитията през последните месеци, разклащат държавността, а десетките оставки в правителството го потвърждават. „Днес съм горда. Горда съм с моя избор, че избрах да се върна в България и да живея в Родината. Избрах да работя за Родината и съм изключително горда с всеки един от нас, който направи този избор и днес да кажем: "Стоп на това порочно управление - Грабим Европа, рушим България". Това е абревиетурата на ГЕРБ, повече от 10 години. Резултатите ги виждаме“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков подчерта гордостта на Родината ни в 1300-годишната й история и настоящия циничен начин, по който България е ръководена, не бива да се допуска.

„Борисов, отивай си заедно с твоите мисирки, ние не сме тулупи, не сме маргинали, а българи, които имат души - ти имаш чекмедже. Ти и шкафчето, трябва да отидете на сигурното място, което ще даде сигурност и усещане за правосъдие, което ще покаже, че сме готови да се борим с корупцията. Тук сме да кажем на Борисов, че институционализираната престъпност е нещо страшно. Тя лее бетон по нашите плажове. Тя съсипва нашите прекрасни планини, правейки Европа съучастник. Борисов е носителят на институционализираната престъпност в България“.

Публикувано на 09.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни