Петър Първанов: Кризата с водата в Перник e институционална

Facebook Twitter

Институциите в България не работят и събитията около водоснабдяването на Перник са ярък пример. Това заяви пред медиите областният председател на АБВ-Перник Петър Първанов. Той даде конкретни примери.

„Доказа се незаконността на тръбата на водопровода в Перник. Част от нея е в частни имоти, които тепърва трябва да се отчуждават, като за целта ще бъдат нужни допълнителни средства. Тръбата работи около два месеца, а строителството й закъсня. Правителството похарчи за нея 27 млн. лева. Към днешна дата всички ремонти, които се направиха за асфалтиране на улиците и велоалеята са безсмислени. В момента се преасфалтират и то не за сметка на фирмите, които са извършили тези ремонти, а за сметка на община Перник. Пътят през Мало Бучино се ремонтира за сметка на АПИ. Това, което направи правителството с тази сума, която вече отива на към 30 млн., платена от всички нас, а не от премиера, показва как тази тръба почти не работи. Тръбата се оказа нефункционална. Всичко това говори за неработещите институции в държавата. Факт е, че управлението се олицетворява от водопровода и водната криза в Перник. Последва и криза в Радомир. Министърът поиска разрешение от Общинския съвет за даване на вода на Радомир, но то няма как да бъде взето от Общинския съвет, защото язовира представлява държавна собственост. Общинската мрежа минава през станция „Крапец“, направена през 80-те години и тя се използва и в момента за снабдяването с вода на Радомир. Това прехвърляне на топката в ръцете на Общинския съвет от институциите, показва неразбиране, неработещи институции, пълни с калинки и хора, чиято единствена цел е да се включат в някоя схема за усвояване на средства, а не за решаване на проблемите на гражданите“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков припомни, че още на 2 януари на пресконференция в Перник бе поставен въпроса за отговорността и необходимостта от намеса на прокуратурата на Република България относно бездействията на министър Нено Димов.

„За съжаление, от ареста на Нено Димов насам, прокуратурата показа двойни грозни стандарти в Перник. Не потърси отговорност нито от Областния управител на Перник, нито от тогавашния кмет на града. Това е нещо, което отвращава хората и ги изкарва на улицата. Това е ярка еманация на престъпните действия на Борисов. Ние предупредихме, че водопроводът няма да се случи. И водопроводът е построен с нашите 30 млн. върху частна земя.  Не знам дали си даваме сметка какво престъпление се случва. Утре всеки собственик на земя може да сложи край на PR акцията на Борисов. Борисов не е арестуван. Това е смайващо. Това става пред очите на прокуратурата“.

Публикувано на 15.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков в Шумен: Дебат „България на другия ден, България след Борисов“ трябва да се състои час по-скоро

АБВ България

Румен Петков: Полицията е получила неформално нареждане да извършва проверки по партийните централи с въпроси за участието на актива на партиите в протестите

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни