Румен Петков: С действията и бездействията си Сергей Станишев показва стремеж да обслужва Борисов и главния прокурор

Facebook Twitter

С действията и бездействията си Сергей Станишев показва стремеж да обслужва Борисов и главния прокурор, коментира пред медиите в Перник председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той определи това като отвратително по своята същност и липса на морален интендитет и даде серия от примери в тази посока.

Петков обясни, че ПП АБВ изпрати писмо до Урсула фон дер Лайен, председател на ЕК и Вера Йоурова, зам-председател на ЕК, в което бе изказано безпокойството на ПП АБВ от накърняване на основните демократични принципи в България вследствие въведените мерки във връзка с обявената пандемия от COVID-19. Отговор пристигна месец по-късно, където  Йоурова информира от името на Председателя на ЕС, че Европейската комисия още от началото на кризата е призовала държавите-членки за съблюдаване на основните принципи и свободи, залегнали в Договорите за ЕС, както и че извънредните мерки трябва да бъдат сведени до необходимото, да бъдат съответстващи на ситуацията и ясно ограничени във времето. Освен това Йоурова посочва, че Европейската комисия следи отблизо този процес, особено в аспекта на върховенството на закона и основните права и свободи на човека. В края на писмото си Йоурова уверява г-н Петков, че Европейската комисия ще използва всички инструменти, с които разполага в рамките на своите правомощия, предприетите от отделните държави-членки мерки за справяне с кризата с коронавируса да бъдат осъществявани при същевременно спазване на нашите основни права и ценности. Същото писмо бе изпратено и до ПЕС, председателя на ЕНП и до председателя на Обнови Европа, като отговор от там не е получен, каза Петков и добави, че липсата на реакция от Станишев сочи ясно съзнание в услуга на премиера и главния прокурор. Той определи като политическо престъпление и липсата на реакция от страна на председателя на ПЕС за събитията в България.

В следващ пример Румен Петков посочва, новината отпреди 3 месеца – че главният прокурор ще поиска имунитета на депутата от БСП за България Елена Йончева. Имунитетът още не е поискан, което, според Петков, отново е резултат от слугинажа на Станишев към Борисов и главния прокурор.

Именно този тип задкулисие е нещото, което отвращава хората и ги изкарва на улицата, коментира председателят на ПП АБВ. Той отправи апел към гражданите в цялата страна да подкрепят протестите.

„Защото тези протести имат една цел – да отстранят позорното управление на страната, да отстранят позорната деинституционализация, да премахнат двойните стандарти. Примерът в Перник е показателен в това отношение“, каза в заключение Румен Петков.

 

Публикувано на 15.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков в Шумен: Дебат „България на другия ден, България след Борисов“ трябва да се състои час по-скоро

АБВ България

Румен Петков: Полицията е получила неформално нареждане да извършва проверки по партийните централи с въпроси за участието на актива на партиите в протестите

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни