Румен Петков се срещна с посланика на Сърбия у нас Н. Пр. Желко Йович

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна и разговаря с посланика на Сърбия у нас Н. Пр. Желко Йович. Във фокус бяха проблемите, породени от COVID-19 и възможните варианти за излизане от кризата. Двамата се обединиха по идеята за необходимостта от засилване на икономиката в региона, което да доведе до по-бързото възстановяване.

По време на разговорите бе обсъдена и необходимостта от изграждането на ядрената мощност в Белене, с оглед на това, че тя представлява висока степен на гаранция за енергийната сигурност на региона като цяло и като интереса на Сърбия от реализацията на проекта. В контекста Петков и посланик Йович разговаряха и за необходимостта от изграждането на Балкански поток – проектът, който на този етап е необходим за газовата сигурност на икономиките на двете държави и на бита.

Н. Пр. Желко Йович и Румен Петков коментираха събитията около катедралата „Св. София“ в Истанбул, председателят на ПП АБВ запозна посланика с позицията на партията. Двамата изразиха общото разбиране, че ЮНЕСКО трябва да заеме много по-категорична позиция за запазването на храма като паметник от световното наследство.

Публикувано на 16.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков в Шумен: Дебат „България на другия ден, България след Борисов“ трябва да се състои час по-скоро

АБВ България

Румен Петков: Полицията е получила неформално нареждане да извършва проверки по партийните централи с въпроси за участието на актива на партиите в протестите

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни