Румен Петков се срещна с посланика на Сърбия у нас Н. Пр. Желко Йович

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна и разговаря с посланика на Сърбия у нас Н. Пр. Желко Йович. Във фокус бяха проблемите, породени от COVID-19 и възможните варианти за излизане от кризата. Двамата се обединиха по идеята за необходимостта от засилване на икономиката в региона, което да доведе до по-бързото възстановяване.

По време на разговорите бе обсъдена и необходимостта от изграждането на ядрената мощност в Белене, с оглед на това, че тя представлява висока степен на гаранция за енергийната сигурност на региона като цяло и като интереса на Сърбия от реализацията на проекта. В контекста Петков и посланик Йович разговаряха и за необходимостта от изграждането на Балкански поток – проектът, който на този етап е необходим за газовата сигурност на икономиките на двете държави и на бита.

Н. Пр. Желко Йович и Румен Петков коментираха събитията около катедралата „Св. София“ в Истанбул, председателят на ПП АБВ запозна посланика с позицията на партията. Двамата изразиха общото разбиране, че ЮНЕСКО трябва да заеме много по-категорична позиция за запазването на храма като паметник от световното наследство.

Публикувано на 16.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Петър Първанов: За пандемията от калинки в институциите ваксини ще се намерят много трудно

АБВ България

Любомира Ганчева във Вечерното шоу на Слави Трифонов: В България един от трима души стои на студено и тъмно заради цените на тока

АБВ България

Румен Петков по ФОКУС: Датата за провеждане изборите буди въпроси. Очаквам брутален натиск от страна на Борисов върху администрацията и бизнеса

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Очевидна е необходимостта да бъде разследвана СЗО и действията срещу COVID-19 (ВИДЕО)

АБВ България

Проф. Янко Янев: АЕЦ „Белене“ трябва да се построи, ако България иска енергийна сигурност


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни