Румен Петков пита в Бургас: На какво основание главният прокурор е настанен в резиденция „Бояна“

Facebook Twitter

На какво основание главният прокурор е настанен в резиденция „Бояна“? Този въпрос зададе пред медиите в Бургас председателят на ПП АБВ Румен Петков. Според него този факт буди серия от неясноти.

„Чие е решението той да бъде настанен там и каква е организацията на действие на Националната служба за охрана, чийто патримониум е резиденция „Бояна“ и службата, която охранява главния прокурор. Утре, ако се изпогърмят, кой носи отговорност? Още когато Борисов посегна на НСО през Закона за МВР, съм попитал това. Ако стане белята, излиза въпросът „Кое НСО е по-НСО и кое е по-тежко?“ Това на главния прокурор, това на министър-председателя, НСО-то на прокуратурата, НСО на НСО, това на МВР или кое? Връщам се на въпроса – кой и с какви мотиви настани главния прокурор в резиденция „Бояна““.

Петков коментира впечатлението си, че  сигналът от ПП АБВ, внесен в Министерство на отбраната, за незаконен ремонт на самолети L-39 в нелицензиран завод в Украйна, остава без какъвто и да е отговор от прокуратурата?

„Ако правителството е взело решение главният прокурор да бъде настанен в резиденция „Бояна“, то това е едно възможно обяснение“.

Петков добави също, че партията е внесла и няколко сигнала в прокуратурата за груби нарушения в областта на енергетиката, отново без отговор и това означава отказ от правораздаване.

Публикувано на 16.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни