ПОЗИЦИЯ НА ИБ НА ПП АБВ: Идва времето на новите лица в политиката!

Facebook Twitter

От две години ние от ПП АБВ сме последователни в оценката си, че действията на правителството на Борисов са белязани от престъпления в обслужване на лични и олигархични интереси. От 2017 г. изискваме оставката на министър Караниколов заради провала с Военнопромишления комплекс, многократно настоявахме за тази на министър Горанов за престъпната данъчна политика, която задълбочава бедността и неравенството. Но само те не са достатъчни, нужна е цялостна промяна на порочния модел на управление!

В началото на 2019 г. ние от ПП АБВ предложихме на партии в парламента два варианта за вот на недоверие към правителството - за „цялостната политика“, водена от кабинета Борисов или заради модернизацията на армията. На 13 юни 2020 г. приехме политическа позиция, че правителството на Бойко Борисов трябва да си ходи ВЕДНАГА! Заявихме, че “на българския народ му омръзна да бъде управляван от шайка корумпирани, прости и нагли хора. Ако и днес няма промяна, тя ще дойде през революция и ние от ПП АБВ ще се включим в нея!

На 9 юли 2020 г. ние организирахме първия протест  срещу престъпното управление на кликата на Борисов. След това последваха известните ексцесии, довели до спонтанен протест в София и други градове. Още на 4 юли 2020 г. обявихме митинг-протест под наслов “ДА ГИ ПОМЕТЕМ” и написахме „Ние, хората, трябва да си върнем България! България трябва да излезе от чекмеджето в спалнята, от корупционните схеми, от величавите определения за „онова“ от Кърджали, от заплахите за един или друг бизнесмен, защото не целува ръка на министър-председателя, от замерянето със СМС –и“.

Последните седмици настоявахме за извънредна парламентарна комисия заради снимките на спалнята на премиера Борисов и неговото нощно шкафче, пълно с черни пари, кюлчета злато и пистолет, но никой в парламента не реагира. Днес видеоклипът от дома му затвърждава усещането, че сме прави и оставката и твърде закъсняла.

Всеки ден активно, но деликатно сме на протестите срещу правителството из цялата страна, не, за да ги яхнем политически, а за да заявим отново позицията си, че Борисов е токсичен и всеки допълнителен час Борисов във властта е удар по държавността и по престижа на България пред външните ни партньори, което води до десетилетия изоставане и дистанциране от всички европейски държави.   

Идва времето на новите лица в политиката! А Борисов и всички ярки представители на миналото на страната ни, в които се е вкопчил, ще си останат в тъмната част от историята на България!

 

Публикувано на 16.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков в Шумен: Дебат „България на другия ден, България след Борисов“ трябва да се състои час по-скоро

АБВ България

Румен Петков: Полицията е получила неформално нареждане да извършва проверки по партийните централи с въпроси за участието на актива на партиите в протестите

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни