Румен Петков: Държавността е в разпад и най-яркият пример за това е поведението на министър-председателя Бойко Борисов

Facebook Twitter

Държавността е в разпад и най-яркият пример за това е поведението на, все още, министър-председателя Бойко Борисов. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, като добави за пример, че премиерът от 10 години не участва в дебатите по вотовете на недоверие а участието му в парламентарен контрол се равнява на общо три пъти.

„Това е унищожаване на парламентаризма. Когато на площада казваме: Вън Борисов!“, трябва да казваме: „Вън този модел“. Поведението на премиера е еманация на унищожаване на държавността“.

Според Петков, предвид важността и ескалацията на събитията през последните седмици, особено белязани с дебати и гласуване на вота на недоверие, правят присъствието на Борисов в парламента задължително. Председателят на ПП АБВ смята, че поведението на премиера сочи отношението му към случващото се по площадите в цялата страна.  

Румен Петков посочи, че днес и в последното десетилетие държавата ни е неспособна да защитава националните си интереси, като даде за пример начините на действия и бездействия по енергийните проекти, допускането на външно вмешателство във вътрешните работи на България, сключването на крайно неизгодни договори на държавно равнище. Като допълнителни примери Петков посочи и станалите известни скандални аудио и видео записи „от спалнята на премиера“ и добави, че ПП АБВ ще сигнализира за всичко това председателстващата Съвета на ЕС Германия.

 

Публикувано на 21.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни