Румен Петков: С прякото участие на Иван Гешев прокуратурата подпомогна Бойко Борисов за укриване на доказателства

Facebook Twitter

С прякото участие на Иван Гешев прокуратурата подпомогна Бойко Борисов за укриване на доказателства. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, в коментар за мотивите на партията за настояване за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Той посочи, че държавата ни е единствената, в която главният прокурор произнася присъди и отбеляза липсата на прокурорска реакция по скандалните записи от „спалнята на премиера“.

„Няма и разследване на аудиоматериалите – те са скандални. Под мъдрото ръководство на Севда Тв не можа да се скрие фактът, че премиерът Борисов в Брюксел беше като човек, който е на рожден ден и не познава никого. Нямаме повдигнати обвинения, приключени следствени дела, произнасяне на съда, но имаме присъди, произнесени от главния прокурор. Има ясна позиция на Съюза на адвокатите и няма позиция на българския парламент. Това е очевидно посегателство върху нормативната уредба, Конституцията и правовата държава. Настоявам парламентът да се произнесе по въпроса - такъв главен прокурор търпим ли е за нас, въпрос, който стои и пред ВСС“.

Като пореден пример Петков даде липсата на аргументираното нахлуване на тежко  въоръжени лица в президентската институция, както и селективното пускане на СРС-та от прокуратурата, изначално противоречащо на законите на държавата и общи действия в противоречие на държавността.

Румен Петков информира медиите и за получения от прокуратурата отговор на сигнал от ПП АБВ, който сочи липсата на каквито и да е аргументи и експертна оценка при налагането на ограниченията във времето на извънредна ситуация заради COVID-19, според становище от МЗ. Според отговора от прокуратурата, в сигнала на ПП АБВ липсва конкретика, поради което не предприема действия по сигнала. Партията ще обжалва това становище.

Публикувано на 21.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков в Шумен: Дебат „България на другия ден, България след Борисов“ трябва да се състои час по-скоро

АБВ България

Румен Петков: Полицията е получила неформално нареждане да извършва проверки по партийните централи с въпроси за участието на актива на партиите в протестите

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни