Заради взрива по газовото трасе България-Гърция, ПП АБВ поиска отговори на ключови въпроси за начина и управлението на газопреносната мрежа

Facebook Twitter

В контекста на днешната авария по газопровода България-Гърция в района на Кулата, ПП АБВ поиска информация за интегритета на преносната мрежа за транзит на природен газ на територията на Република България, за начина на управлението й нейната поддръжка. В писмо, адресирано до Владимир Малинов, изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД с копие до МС, до изпълнителния директор на БЕХ и до председателя на КЕВР.

На основание Закон за достъп до обществена информация, ПП АБВ търси отговор на следните въпроси:

  1. Кога за последно е извършвана техническа проверка на засегнатия от днешната авария участък на мрежата за транзит на природен газ България-Гърция, в частност на участъка край Кулата и Петрич? Какви са резултатите от нея – моля да получа протоколите със заключенията на експертната комисия.
  2. Какви са причините за днешната авария на газопровода, каква ще бъде стойността на техния ремонт и има ли застраховки, които могат да обезпечат връщане на част от направените разходи?
  3. Има ли други участъци от поверената Ви газопреносна мрежа, които към настоящия момент са в критично състояние и за които съществуват реални рискове за подобни аварии?
  4. Спазени ли са законоустановените срокове и нормите и добрите практики на управление и поддръжка на газопреносна мрежа за профилактика и оценка на газопреносната мрежа, за която Вие отговаряте?
  5. След тази авария какви стъпки ще предприемете за недопускане на подобни случаи? Планирате ли да промените нещо от досегашната Ви политика за управлението й поддръжката на поверената Ви газопреносна мрежа?

 

ЦЕЛИЯ ТЕКСТ НА ДОКУМЕНТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Публикувано на 27.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков бе специален гост на представянето на продукцията на йорданската компания Genome Seeds на опитното поле между Плевен и Дъбник

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ за прекратяване на концесии, обществени поръчки и продажба на държавна собственост

АБВ България

Румен Петков поздрави мюсюлманите в България по случай Курбан Байрям

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ по решението на КС във връзка с искане на главния прокурор Иван Гешев за тълкуване на обхвата на имунитета на президента и вицепрезидента

АБВ България

С писмо до европейските институции ПП АБВ алармира за серия тревожни събития в България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни