ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ: Настояваме за незабавно преустановяване на продажба, концесия и обществена поръчка на национално значими обекти, държавна собственост, до оставката на правителството на Борисов!

Facebook Twitter

От няколко години ПП АБВ категорично се противопоставя на продажбата на държавна собственост и отдаването на концесии – на летища, на пристанища, на подземни богатства и други публични ресурси. За съжаление както обикновено, правителството на Борисов не обръща внимание. ВЕРОЯТНО УМИШЛЕНО НЕ ИСКА!

  • Въпреки обществената съпротива и реакция на редица експерти, правителството все пак отдаде Летище София на концесия – концесия, определяна от придворните им лакеи като „сделката на десетилетието“.
  • По данни от доклада на БОРКОР за 2015 г. България е получила общо 87,6 млн. лв. от концесии, а според различни източници през последните години от над 700 концесионни договора в бюджета постъпват 120 млн. лв. годишно. Приходите от концесии са нищожни –0,2-0,3% годишно.
  • Днес предстои отдаването на концесия на редица други обекти, сред които са пристанищата в Русе, Варна и Бургас.
  • Продажбите на държавна собственост от страна на министерствата дори не стават публични!
  • Липсва единен регистър на всички сделки с национално значими обекти, държавна собственост, както и на резултатите от тях.

В момента държавата се тресе от скандали и обществено недоволство. В тази динамично развиващата се обстановка, на фона на нарастващото напрежение, за да не се разграби държавната собственост, за да не бъде поставено следващото правителство пред свършен факт, а приближени до властта фирми да спечелят стотици хиляди левове като за последно, като настояваме за оставката на правителството на Борисов, ПП АБВ призоваваме за:

  1. Незабавно спиране на всяка сделка по отдаването на концесия на стратегически обекти от национално значение или такива, свързани с националната сигурност;
  2. Преустановяване на продажбата на национално значими обекти, държавна собственост;    
  3. Публичен единен регистър на всяка продажба, концесия и обществена поръчка на национално значими държавни обекти от последните две десетилетия;
  4. Парламентарен контрол на всяка сделка с държавна собственост от национално значение.

Нека оставим това на следващото правителство, за което искаме да вярваме и сме убедени, че ще бъде по-отговорно и с повече визия за управлението на публичните ресурси на България в полза на българския народ и българските граждани, а не на отделни компании, фирми и личности!

Публикувано на 31.07.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни