Румен Петков бе специален гост на представянето на продукцията на йорданската компания Genome Seeds на опитното поле между Плевен и Дъбник

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков бе специален гост на представянето на продукцията на йорданската компания Genome Seeds на опитното поле между Плевен и Дъбник. Това е първата изява на фирмата в региона на тема „Зеленчукопроизводството и развитието на нови хибриди на българския пазар“. Компанията е специализирана в модерното производство на хибридни семена и селектиране на растения и чрез нея за първи път в България е представена йорданска селскостопанска продукция, чрез различни сортове пъпеши, дини, домати и семена. За развитието на отношенията между България и арабската държава това е трето поред събитие по инициатива на ПП АБВ, след среща с представители на бизнеса и образованието от двете страни и побратимяването на Плевен и йорданския град Зарка.

Интерес към представянето на продукцията на Genome Seeds бе заявен от редица български компании. Тя ще бъде разпространявана освен в Плевен и региона, също и в няколко други български града. От ръководството на арабската компания бе изказана специална благодарност към ПП АБВ за съдействието за развитие на българо-йорданските бизнес взаимоотношения.

Гост на събитието бе и Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания, който ясно заяви подкрепата си към инициативите на ПП АБВ за сближаване на отношенията между Йордания и България на различни равнища. Той отбеляза, че серията от събития, които сближават България и арабския свят, са резултат от последователните действия в тази посока на партията и нейния председател.

По-късно Румен Петков, Н. Пр. д-р Хасан Бармауи и Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с Близкия изток и арабските държави се срещнаха и с кмета на Плевен Георг Спартански. Те разговаряха за предстоящ обмен на делегации от побратимените вече градове Плевен и Зарка.

Публикувано на 03.08.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни