Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията

Facebook Twitter

Като „еманация на онагляването и на самозабравата“ определи председателят на ПП АБВ Румен Петков днешния партиен форум на партия ГЕРБ, който събра стотици представители на актива си в София. Пред журналистите в Стара Загора той посочи серия от примери в потвърждение.

„Тази самозабрава е минала клинични параметри. Той (…Борисов…) е минал черта, от която връщане назад няма. Това е лъжец (…Борисов…) в особено големи, брутални размери. Говори за контрабанда, няма съмнение, че не помни, но обществото би трябвало да помни, че 2001-2005 година, когато Борисов беше Главен секретар на МВР, тежките брутални и нагли убийства бяха по 25 годишно. От 2005 до 2008 година тя бяха свити на 3. Това е ярък показател в неефективността на Борисов да организира работата на службите и противодействието на тежката престъпност“.

Петков припомни също, че през сочения период от първите години на хилядолетието контрабандата на цигари е надхвърляла 34%.  От 2005 до 2008 година цигарената контрабанда е свита на 4%.

Председателят на ПП АБВ подчерта серията от мотиви на партията да настоява за оставката на премиера. Той смята, че фокусът на аргументите се е загубил в обществен план и посочи като пример позорящите записи и снимки от резиденцията на Борисов и терминологичния набор във въпросните записани разговори, които се отнасят до наши и чужди властови представители.

Колкото до настояването на ПП АБВ за оставката на главния прокурор, Петков на първо място посочи парадокса, че е единственият главен обвинител, който издава присъди. Като друг пример Петков посочи използването и огласяването на СРС-та по свое усмотрение. А като причина за настояване за незабавната оставка на Гешев Румен Петков посочи факта, че не е направен незабавен обиск на вилата на премиера, непосредствено след като беше показано нощното му шкафче с 500-еврови банкноти и кюлчета злато и даване време на Борисов за укриване на улики. Според председателя на ПП АБВ налице е ярък пример за прилагане на двойни стандарти в работата на главния прокурор.

Подмяната на дебата за причините за оставката на Борисов обслужва само и единствено него (…Борисов…), каза в заключение Румен Петков.

Публикувано на 05.08.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни