Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

Facebook Twitter

Престъпен е начинът, по който се управлява сектор „Енергетика“. Това заяви пред медиите заместник-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева и добави, че е крайно време е тези, които управляват сектора - правителството на Борисов, министърът да си дават сметка, че енергетиката е системно ограбвана, тя се намира във фаза на разпад и нищо не може да спре този процес.

„Явно те си дават сметка, че тяхното време наближава, защото все още енергийната стратегия на България за 2021 година я няма, няма планове за българската енергетика. Аз разбирам, че вероятно управляващите знаят, че през януари месец 2021 г. те няма да ръководят, но все пак всички ние, които сме останали трезво мислещи и се интересуваме какво ще се случи на следващия ден след управлението на Бойко Борисов, си задаваме въпросите - има ли енергетика в Република България. Ако караме по начина, по който се случва в момента, отговорът клони по-скоро към „не“.

Ганчева коментира, че ръководството на „Булгартрансгаз“ оценява добре собствената си дейност, но удобно забравя да даде отговор на въпросите, които от ПП АБВ им бяха зададени през декември 2019 година, един от които е свързан с развитието по строежа на „Балкански поток“.

„Забравят да отговорят и на въпроса защо строежът на един газопровод, за който АБВ  сигнализира прокуратурата, за две години се увеличава с 10 млн. лв., които ще платим всички ние през нашите данъци. В неделя рано сутрин на популярен сайт, който се занимава с енергетика, беше публикуван отчет за дейността и хвалби и прекрасни оценки - ръст на приходите за първото шестмесечие за отчета на дейността на „Булгартрансгаз“, който все още не е публикуван нито на сайта на компанията, нито на сайта на държавната компания-майка БЕХ. Тук е моментът да попитаме този пиар освен, че явно бърка неделята, в която трябва да публикува информацията, дава ли си сметка по какъв начин и по какъв начин се представя управлението на „Булгартрансгаз“ и начинът, по който те комуникират техните успехи. Това е еманация на управлението на енергетиката: непоследователно, без експертиза, като се прикриват истините и фактите“.

Любомира Ганчева подчерта необходимостта от отговори и за аварията на отсечка от 300 м. от газопреносната мрежа край Кулата и изрази съмнения, че подобен случай може да се повтори, ако липсва система за качество и профилактика на мрежата.

„Булгартрансгаз“ не отговарят какво се случва със строежа на газопреносната мрежа край Стара Загора. За 11 месеца те нямат предаден 1 километър завършена газопреносна мрежа. Ние всички плащаме цената на тяхната некадърност, нехайност и лошо управление“.

Публикувано на 11.08.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни