Румен Петков в Пловдив: Решението за свикване на ВНС и конституционни промени сочат опит за бягство от отговорите, които Борисов дължи на обществото

Facebook Twitter

Решението за свикване на Велико народно събрание и предложенията за конституционни промени сочат опит за бягство от отговорите, които Бойко Борисов дължи на обществото и вкопчване във властта. Това заяви пред медиите в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков и добави, че дебат по документа за промени във Върховния закон би бил фатален за демокрацията, за бъдещето на България като държава с европейска ценностна система и за конституционализма. Петков е категоричен, че чрез тези си хаотични и панически действия, премиерът опитва да измести фокуса от себе си и търсената оставка и да промени дневния ред на обществото.

Румен Петков подчерта, че освен липсата на морално право от страна на Борисов за промени в Конституцията, той няма и законно такова. Колкото до идеята за намаляване броя на народните представители, той определи идеята като популистка. Това, обясни Петков, първо ще намали представителността на регионите в парламента и второ – огромно количество решения и закони ще минават без дебат и оценка, както и ще направи още по-възможно и лесно влиянието на определени лица или кръгове върху депутатите. 

"Фактите сочат, че държавата е изпаднала в пълен икономически застой и духовна нищета. Единственият изход е, не вкопчване във властта на всяка цена, а оставка и предсрочни избори с машинно гласуване", каза още Румен Петков.

 

Публикувано на 18.08.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни