Румен Петков в Русе: ПП АБВ покани на дискусия за бъдещето на България всички отговорни политически формации

Facebook Twitter

ПП АБВ изпрати покани към всички социално ангажирани политически формации за участие в дискусия на тема „Алтернатива има". Инициативата е провокирана от видимата липса на какъвто и да е разговор за перспективата в съзнанието на българите, след месец и половина продължаващи протести в цялата страна, които настояват за оставката на министър-председателя. Това съобщи пред медиите в Русе председателят на ПП АБВ Румен Петков и обясни, че това в никакъв случай не е събитие, което представя някакъв политически формат за обединение за предстоящите избори. Форумът ще се проведе на 24 август от 11 часа в столичния пресклуб на БТА.

„Разговорът цели да покаже на обществото, че управленска алтернатива има, независимо от опитите за внушения, че такава липсва. Трябва да покажем на обществото, че има разум и воля и готовност да се излъчи отговорна алтернатива за управлението на държавата“.

Петков отново каза, че подобна дискусия е обективно наложена от факта, че управляващите, начело с Борисов, правят опити за подмяна на обществения дневен ред, част от които е предложения за конституционни промени и заявена нагласа за започване на процедура за свикване на ВНС.  

Председателят на ПП АБВ настоява за четири национални стратегически приоритета - селско стопанство, енергетика, туризъм и транспорт. Това са отрасли, в които държавата ни заемаше доскоро водещо място и които в момента или са на изчезване, или са напълно заличени, обясни Петков и добави, че неглижирането на темата изправя България пред въпроси за националната й сигурност.  

Публикувано на 19.08.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни