Любомира Ганчева с препоръка към енергийния министър - да не дава оценка кой човек е прост и кой е сложен

Facebook Twitter

Зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева отправи препоръка към енергийния министър - да не дава оценка кой човек е прост и кой е сложен. Повод за това стана днешното изявление на министър Петкова, в което тя обясни, че схемата за връщането на парите е особено сложна и хората не я разбират.

Пред медиите Любомира Ганчева подчерта, че подобно отношение е неприемливо и припомни, че ПП АБВ многократно сигнализира ресорното министерство за това, че абсолютно лобистки целенасочено беше направено изменение в Закона за енергетиката така, че да не позволи българските граждани да усетят намаляването в цената на природния газ, а това да стигне само до близките до „Булгартрансгаз“ фирми. Тя добави, че на Теменужка Петкова не й прави чест да става част от тази завера.

„Буди умиление фактът, че тя се спря напоително на историческото намаляване на цената на природния газ за България. Да, то е историческо, защото ще остане в историята на Републиката с това, че България последно от всички 8 държави в ЕС, за които се отнасяше решението на ЕК, намали цената на природния си газ. Всички българи платихме високите цени на газа и няколко изключително находчиви бизнесмени, включително 4 фирми, близки до г-жа Цветелина Бориславова, успяха да реализират 100 млн. лв. оборот, което може да се види по отчетите на „Булгартрансгаз“. Сигнализирали сме министъра на енергетиката няколко пъти. В анализите на дружеството, в предварителния междинен отчет на дружеството се казва, че има икономически и финансово изгодни сделки. След това икономически и финансово изгодни изчезват и остават само сделки.

Любомира Ганчева подчерта също, че енергийният министър Теменужка Петкова днес не засегна темата за увеличаването на цената на природния газ от септември с 15.2 %.

„Никой от нас не усети намалението на цената по сметките си, но всички ние сега ще заплатим увеличаването на цената на енергията. Тя вероятно не го усети, защото октомври някъде ще го усетим по сметките си, а тя знае, че по това време няма да бъде министър и няма нужда да коментира новите бомби, които са заложени в сектор „Енергетика““.

Любомира Ганчева коментира и премиерската визита в Гърция.

„Вчера в Александруполис България си купи участие в проект с обречено бъдеще. Проектът, в който вчера българската държава официално се включи в Гърция, е в момента с 50 % натовареност на капацитета с нашето участие. Само за справка, има процент в Хърватска, който е резервиран на 100%, обаче ние там не участваме, странно защо ли. Аз предполагам, че е, защото в момента никой не може да обезпечи снимка на премиера с премиера на хърватската република. Отново пари ще потънат в проект, без никаква нужда за българската държава и за пиар. Ако премиерът Борисов си мисли, че по този начин ще успее да бетонира своето управление, този път няма да му се получи и това незнание, невежество и липса на компетентност трябва да спре да се пише на сметката на българския народ. Ние не можем да си позволим повече да плащаме за неговите екскурзии и неправомерни разходи.

Публикувано на 25.08.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни