Румен Петков прогнозира изключително интересна следваща седмица, предвид и първия парламентарен ден на 2 септември и заявките за масов граждански протест

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков прогнозира изключително интересна следваща седмица, предвид и първия парламентарен ден на 2 септември и направените заявки за масов граждански протест. Той подчерта участието на ПП АБВ в демонстрацията на обществено недоволство срещу управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов, както и разбирането на партията, че спокойствието в България зависи от оставките на премиера и главния прокурор.

Според Петков, в настоящата ситуация на гражданско недоволство и в търсене на изход от нея, налице са спекулативни действия от страна на премиера, като, например, инициативата за нова Конституция на Р България. Председателят на ПП АБВ е на мнение, че липсва какъвто и да е сериозен проект за ремонт на основния държавен закон, а просто се търси протакане във времето, предвид характера на самата процедура и времето, което тя отнема. Вторият изход, който Борисов търси, е в близките дни да обяви оставката на правителството и формиране на експертен кабинет, който да довърши мандата на това правителство. Петков определи и двете намерения като неприемливи, като добави, че единственото решение е оставка на правителството и главния прокурор, разпускане на Народното събрание и насрочване на избори за обикновено Народно събрание, както и формиране на служебен кабинет от страна на президента. Всичко останало е прах в очите на хората, заключи Румен Петков.

„Вярвам, че с анонсите, които бяха направени от представителите на ЕП ще бъде катализиран протеста и духът на тези, които бяха първия, втория, третия ден на площада, ще се върне там с цялата си мощ“.

Публикувано на 30.08.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни