Любомира Ганчева: Социално-икономическите мерки на правителството са прах в очите и печелене на време. Българската икономика е обречена

Facebook Twitter

Социално-икономическите мерки на правителството са прах в очите и печелене на време. Това коментира пред медиите зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева, която подчерта, че въпросните мерки са силно закъснели и припомни, че апел за предприемане на действия и план в тази посока ПП АБВ предложи още при зараждането на кризата около COVID-19, преди половин година. В предложените към настоящия момент мерки липсва какъвто и да е разчет и конкретни сметки.

“Социално-икономическите мерки не се решават с даване на кредити, те се решават с пълна реформа в социалната сфера и с реално подпомагане на икономиката. До момента икономиката по никакъв начин не е подпомогната нито чрез схемата 60:40, нито с по 50 лева добавка към пенсионерските пенсии. Решението сме го подсказали, ние от АБВ, и това е преизчисляване на пенсиите”.

Колкото до ръста на заплатите в администрация, това е резултат от осезаемият край на управлението на Борисов и приносът на администрацията към гласовете на ГЕРБ по избори, коментира Ганчева и призова за експертни действия по съживяване на българската икономика.

„Българската икономика е не в криза, а в реанимация и трябва експерти да я спасят, а не това, което се представя за експерти. Иначе българската икономика е обречена“.

Ганчева каза, че ПП АБВ ще настоява пред Народното събрание от новия политически сезон за осъществяване на контрол върху обещаните пари и тяхното разпределение и разходване.  

Публикувано на 01.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни