АБВ алармира, че строежът в планината Витоша продължава

Facebook Twitter

АБВ алармира, че строежът в планината Витоша продължава. Усилените строителни дейности  установи втора инспекция на партията на мястото.  В съсипването на белия дроб на София се увериха председателят на АБВ – София  Христо Колев, председателят на  АБВ Младежи д-р Пламена Заячка и Даниел Илчев, който оглавява партийната структура в  район „Овча Купел“.

Днес се намираме в софийското село Бистрица, или по-точно във вилна зона „Манастира“ до село Бистрица.  Тук сме, за да информираме обществото и да му покажем как в планината Витоша се строи законно. Теренът, който е зад нас, допреди известно време е бил част от гората във Витоша“, каза Христо Колев. Той обърна внимание, че млада борова гора е превърната  в строителна площадка.

Председателят на АБВ – София отчете, че строежът е законен и че на информационната табела има всички необходими реквизити като кой е възложителят, кой е строителният надзор и т.н.

Въпросите ни са как е издадено разрешението за строеж?  За да се издаде едно такова разрешение, процедурата не е никак лесна и бърза, а тук говорим за изграждане на жилищен комплекс във Витоша – в белия дроб на София“, каза Христо Колев.

Той обяви, че АБВ ще потърси среща с районния кмет на „Панчарево“, с главния архитект на района и със столичния кмет Йорданка Фандъкова. От АБВ ще настояват казусът да бъде разяснен и да бъде дадена информация как точно е издадено подобно разрешение.

Дори и да е законно, това не е правилно. Щом имаш документите по тази логика утре може да построиш и небостъргач на Черни връх. Презастроиха Черноморието, големите градове, сега вече се строи в самата планина“, изрази възмущението си Христо Колев.

Христо Колев направи паралел между случващото се във Витоша и  хотела, който управляващите представиха пред обществото като подпорна стена. „То е законно, но е безобразие. Тук имаме същото, само че в планината“, каза още Колев.

АБВ попитаха и къде са в този случай зелените партии и еколозите, както и защо никой не сигнализира за този обект.  Именно от партията първи подеха темата на пресконференция в края на август.

 

 

 

Публикувано на 03.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни