Румен Петков: Влизането в „Хиполенд“ е ясен знак, че живеем в условията на диктатура

Facebook Twitter

Новината на за влизането на НАП, Икономическа полиция и на дирекцията „Надзор на пазара“ в „Хиполенд“  предизвика коментар от лидера на АБВ Румен Петков на пресконференция в централата на партията.

„Всеки икономически субект трябва да бъде проверяван, за това са контролните органи да извършват проеврки и да гарантират спазването на закона от страна на стопанските субекти. Навлизането на три ключови такива агенции в една структура, която осигурява работа на повече от 300 души, която има верига в цялата страна, буди въпроси“, каза още Петков.

„Фактът, че собственикът на „Хополенд“ заяви много ясно отношението си към протестите и действията на полицията от онзи ден, по повод случилото се със сина му. Дано всичко на момчето да е наред, според мен е мотивирало Борисов да разпореди на тези три контролни структури такъв тип действия. Това е поредният ясен знак, че ние живеем в условията на диктатура. Диктатура, в която няма граждански контрол, няма обществен контрол. Правителството недосегаемо за прокуратурата и правителство, което е много далече от европейските правила и норми“, посочи още Петков.

„Ние нямаме магазин за детски играчки. Въобще за играчки нямаме лицензи за производство и търговия. Така че да си овладеят нагона“, добави лидерът на АБВ.

Румен Петков обясни и откъде идва големият страх на Бойко Борисов от служебен кабинет.

„Борисов го е страх, че един служебен вътрешен министър извиква на петата минута от влизането си в кабинета директора на Научния институт за криминалистика и криминология и му възлага анализ на снимките и на речетатива. Ако е влязал в 9.00 ч. сутринта г-н служебния министър, в 12.00 ч. ще обяви, че речетативът и снимките са истински, както обявиха две лаборатории“, каза още Румен Петков.

По думите му това означава, че ако в 12.00 ч. е обявил резултата, в 12.05 ч. трябва да е арестуван Борисов, защото трябва да обясни откъде са 1 млн. евро и няколко кюлчета злато в шкафчето.

 

„В 12.10 да е арестуван Гешев за саучастие към Борисов, защото не изпрати съответната бригада, не като тази в президентството, коят ода направи обиск на премиерската вила. Той създаде предпоставки Борисов да укрие доказателства за извършено престъпление. В 12.15 ч. да имаме повод да си поръчаме по едно кафе да речем“, изтъкна още Петков.

Второ, един външен министър с гръбнак влиза в 9.00 ч., в 9.10 изпраща писмо до испанския си колега как върви разследването в Барселона. Ние се интересуваме, защото става дума за представител на българската политическа класа на най-високо ниво", каза още лидерът на АБВ.

Според него това са двете неща, които не дават на Борисов да спи, да мигне. „Заради това, където случано попадне сред чужденци, човекът като се отпусне и задремва. Този страх на Борисов обаче тежи върху България. Този страх на Борисов ще плащаме всички ние. За това хората трябва да си дадат сметка пред какво сме изправени. Вулгарно, цинично управление на държавата със съучастието на главния прокурор.

Публикувано на 04.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни