Пламена Заячка: Всички ще обединим усилията си да не се окървави протестът, провокаторът е Борисов

Facebook Twitter

Всички ще обединим усилията си да не се окървави протестът, провокаторът е Борисов. Това заяви пред медиите председатеят на АБВ Младежи д-р Пламена Заячка. Тя се включи на брифинг пред президентството. Той бе по повод среща с участието на основната част от гражданските и политически партии и движения и  „Отровното трио“.

Пламена Заячка даде яснота за срещата. Тя поясни, че вчера са събрали  около 30 участници от политически партии, от левия до десния сектор, граждански сдружения, инициативни комитети.

Председателят на АБВ – Младежи изтъкна, че целта на срещата е да не се допусне окървяване на протестите от провокатора Борисов, както се случи на 2-ри септември.

Всички организации на срещата се обединяват около тезата, че основният провокатор е Борисов.

„Ние ще направим всичко възможно да не допускаме на 10 да се повтори 2-ри. Тези агитки са от него. Те са допуснати от него, от полицията,през пунктове на МВР са вкарани тези бомбички. Не може 56 дни на протеста да няма бомбички , а на 2 да има“, констатира Пламена Заячка.

Тя коментира, че Борисов не харесва режима само когато не е негов.

След 90-те за първи път в историята на България има такова масирано полицейско присъствие, което има най-малко два негативни ефекта. Първо е външният, че целият свят и Европа виждат как се държи режима със сила. Режим, който се задържа с власт, не остава за дълго. Вътрешният негативен ефект е, че полицаите от България, от районите, за които отговарят са изнесени в София. На практика цели области и общини са оставени без полиция. Там бандитите се чустват безнаказани. Това може да е услуга на Борисов към тях, но не е редно да оставяме гражданите без полицейска защита“, коментира ситуацията Заячка.

Според нея се насажда страх от самото начало на протестите.

Има арести на интелектуалци, на дипломати от ЮНЕСКО. Това са ли са провокаторите? В същото време полицията казва, че били идентифицирани 60 криминално проявени. Като са криминално проявни защо не ги арестувахте на входа, защо ги допускате?“, попита органите на реда Пламена Заячка. Тя посочи още, че се насажда страх от сутрин до вечер.

 

„Заменихме НОЩ с брифинги на щаба на СДВР“, каза Заячка.

По думите й мъже в униформи от сутрин до вечер насаждат страх с цел да населението да не ходи на портеста.

Това опорочава идеята на мирния протест. Нито един от организациите не го е целяла. Напоротив. 60 дни са мирни портести“, изтъкна още тя.

Публикувано на 09.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни