Румен Петков: Убеден съм, че разговорите в ляво са най-доброто за страната ни решение

Facebook Twitter

Убеден съм, че разговорите в ляво са най-доброто за страната ни решение. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в Плевен.

Според него е необходим широк убедителен за общестовто ляв формат, който да излъчва минимум перспектива.

„Внушенията, които се правят през последните години е, че няма алтеранитва. Левите партии в това число и ние ставаме съучастници в промиването на това съзнание. Най-силното решение е с участиет она БСП, на АБВ, на други леви формации. Не мога да говоря от името на другите политически партии, но фактът, че последните месеци го намирам не като въудошевяващ, защото мога да бъда и по-обективен, но поне като позитивен. Не обвързваме участието си в изобрите с една или друга политическа сила“, изтъкна той.

Според него, ако левите партии искат да покажат на обществото политически проект в лявото със средносрочна перспектива, той трябва да излъчва сила и енергия

Възможни различни варианти казах. Мая Манолова каза, че няма да участа в общ формат. А казах, че говорим и с нея. Ако тръгнем в посока да съобразяваме отношенията си, с която и да е политическа или НПО организация от гледна точка на това кой е лидерът й, ще направим грешка. За това, когато сме били канени, сме отивали“ ,коментира още Петков.

Според него не трябва да се счита, че всички субекти са лидерски, защото ще се мултиплицира борисовщината в размери, които могат да го заменят.

Румен Петков коментира и вътрешнопартийния избор в БСП. Този въпрос бе сред темите, които бяха обект на журналистически интерес.

БСП си избира председател и мисля, че не е работа на никоя политическа сила да се меси в този процес“, коментира още Петков.

Той обърна внимание също така, че АБВ е първата политическа сила, която организира директен избор на своя председател

Румен Петков използва възможността да отправи критика към БСП.  „Смутен съм, че в Пазарджишка област има два избора за кмет на Община – Стрелча и Септември и за съжаление в двата БСП е в коалиция с ГЕРБ. Вярно, че съм напреднала възраст, но не дотам да се разделя психически на две“, коментира той.

Според него не може да викаш на площада: „Марш от тук“, а в другия момент да си в братска прегръдка с ГЕРБ.

БСП до там услужи на ГЕРБ и просто не вдигна кандидат и на ГЕРБ кандидатът е сам. Не знам защо това не тревожи никой в БСП. Когато си в такава шизофренна позиция, то има утре и винаги ще се намери някой, който ще ти каже, че еди-къде са били в коалиция“, посочи още Петков.

 

Публикувано на 12.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни