АБВ приветства решението на съда за Веселин Марешки и настоява той да подаде оставка

Facebook Twitter

14.09.2020 г. е уникална дата в съвременната ни история, защото за пръв път действащ зам.-председател на Народното събрание бива ефективно осъден, макар и все още присъдата да подлежи на обжалване. Ние от ПП АБВ привестваме органите на правосъдието за добре свършената работа, като припомняме, че има още много работа, работа, работа, която да се свърши, за да може отново правосъдната система да достигне до желаното ниво на обществено доверие. Настояваме системата да заработи и Темида да си отвори очите и за шкафчетата, пълни с банкноти; огромните плантации с марихуана; корупцията при строителството и изобщо цялостната престъпна дейност на управляващото мнозинство, начело с министър-председателя Бойко Методиев Борисов.

Що се отнася до г-н Марешки, ние смятаме за редно, морално и честно спрямо българските гласоподаватели да подаде оставка, преди окончателното решение на Върховния съд, който впрочем към този момент отказва да образува дела, като резултат от именно това престъпно управление, от което е част и лидерът на "Воля". ПП АБВ продължава да поддържа принципната си позиция, че властта не следва да е самоцел и дискредитирани хора като Марешки, Симеонов и Борисов не следва да бъдат на ключови позиции в държавното управление. Ние продължаваме да настояваме за оставка на кабинета Борисов 3 и главния прокурор, последвана от служебно правителство и организирани честни и машинни избори.

Публикувано на 14.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения

АБВ България

Георги Първанов, президент (2002-2012): Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, а президентът Радев да не влиза в партийната политика


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни