Румен Петков: Площадът не е място за политическа бащиния

Facebook Twitter

Площадът не е място за политическа битка и трупане на политически дивиденти. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ лидерът на ПП АБВ Румен Петков. Според него енергията на протестите може да се върне бързо и в по-сериозен мащаб, ако се прави коректно и почтено към гражданите и тяхното бъдеще.

В Европа бе направен много силен анонс, че Борисов е токсичен и трябва да си ходи. Разбира се, той е нагъл, арогантен. За него властта е всичко, за него властта е оцеляване в момента и той ще драпа със зъби и нокти, както го и прави, за да си гарантира днешния и утрешния ден. Но аз мисля, че е въпрос на дни Европа да се произнесе и по медийната среда в България, да каже много ясно отношението си към правителството. Защото изявлението на Урсула Фон дер Лайен, че пари ще се дават за битката с КОВИД-19, но срещу върховенство на закона и ефективна битка с корупцията, означава, че България няма да получи една стотинка. По-ясен знак от това няма да имаме“, допълни Румен Петков.

ПП АБВ обмисля организирането на обществена дискусия по въпросите за промените в изборното законодателство и енергийната стратегия на България.

Някак си незабелязано минава опитът да се прокара нова енергийна стратегия, в която няма нищо съдържателно за газовото бъдеще на България, затова че България за 10 години загуби мястото си на газов център на Европа. Няма ясно артикулиране на бъдещото на ядрената енергетика в България. Защото ние имаме решение на НС и на правителството за изпълнение на проекта „Белене“, за реализиране на проекта „Белене“, а в тъй наречената стратегия няма една дума по тази тема. И това са неща, които ние не покажем ли на обществото днес, ние не просто ще загубим милиарди, ние ще загубим енергийната си сигурност така, както загубихме ключовото си място и роля на газов фактор не просто в региона, в Европа. Защото ние гарантирахме газовата сигурност на Сърбия, Унгария, Австрия. Всички разбира се от бивша Югославия чрез Сърбия. И след като ние не изпълнихме договора, обещанието на 1 януари 2020 г. тръбата да доставя газ за Сърбия, на нас вече никой не гледа сериозно“, обясни Румен Петков.

"Политическият разговор трябва да се води пред очите на обществото, а не да се превръща в битка за завоюване на недоволството на хората", допълни Румен Петков.

Публикувано на 19.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Легендата Димитър Пенев и неговата биографична книга СТРАТЕГА бяха представени в Културен салон АБВ

АБВ България

Румен Петков и Анастас Терзобалиев се срещнаха Ахмад Аладин - президент на Ливано-Българския бизнес форум

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството иска ЕС да реши спорните ни въпроси с Р Северна Македония

АБВ България

Д-р Пламена Заячка за 24 май: Променя се историята чрез промяна в Кодекса на труда

АБВ България

Любомира Ганчева в СТУДИО Actualno: Проектите "Балкански поток" и АЕЦ "Белене" стоят на трупчета


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни