Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

Facebook Twitter

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

Срокът на разговорите между премиера и президента отмина. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Разговорът с лидера на АБВ започна с темата за протестите.

Аз бяха вчера на протеста. Има хора, които искат да го овладеят и имат претенции, че те са митинга и са изкарали хората. Аз ходя почти всяка вечер и стоя отстрани, защото мисля, че хора с моята биография не е прилично да се бутат отпред. Трябва да има някаква мярка. Аз ходя като човек, който е убеден, че това уродливо правителство трябва да бъде отстранено. Аз не се боря да ставам никакъв, не желая да бъда кандидат за нищо и няма да бъда, но когато виждаш ведно уродливо управление и стоиш вкъщи и встрани, създаваш въпроси“, заяви Петков.

Според него има прекалено много полиция на протестите, което е гаранция, че полицията е изпомпана от районите на София и от страната и е докарана тук.

Той изтъкна, че от провокациите и от очернянето на митинга е заинтересован само Борисов.

Не мисля, че Красимир Каракачанов може да бъде гарант на нещо друго, освен на потреблението. Срокът на разговорите между премиера и президента отмина. Ние сме политическа сила, която винаги е настоявала за институционален диалог, но от момента, в който Борисов грабна лауреатското звание на носител на шкафче номер едно, ако президента Радев осъществи разговор с него, той легитимира най-уродливото явление в Европа и света – корупцията в грозни размери. Шкафчето е факт. Който тръгне да говори с Борисов, казва, че за тях няма значение, че този човек в заграбил много пари, част от които си държи в нощното шкафче, те ще си говорят с него“, посочи Петков.

По думите му ПП АБВ е за диалога с ГЕРБ, но с Борисов – не. „Борисов няма място в такъв диалог“, добави Петков. Според него президентът е съвършено прав, че трябва да се изчисти въпросът със записите преди да се започнат разговорите.

„Президентът Първанов в рамките на 10-те си години като президент създаде такава атмосфера, която не доведе до нито един служебен кабинет. Атмосферата днес е отровена и основният носител на натягането и отравянето на атмосферата без съмнение е Борисов. Диалогът и контактът е токсичен, а диалогът с него прави съучастник в грабежа и легитимира човека с шкафчето и 1 млн. евро и няколко кюлчета злато“, заяви той.

Петков коментира и утвърждаването на цената на природния газ за месец септември.

Лидерът на АБВ определи политиката на министър Теменужка Петкова като комбинация от некадърие, неспособност да формираш политики и неумение да носиш лична отговорност.

Румен Петков коментира и предстоящите избори. Той заяви, че АБВ ще участва на следващите избори. „Аз лично не желая и няма да бъдат кандидат за нищо“, подчерта той.

Пълния текст на интервюто може да гледате тук: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/rumen-petkov.html

Публикувано на 23.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Легендата Димитър Пенев и неговата биографична книга СТРАТЕГА бяха представени в Културен салон АБВ

АБВ България

Румен Петков и Анастас Терзобалиев се срещнаха Ахмад Аладин - президент на Ливано-Българския бизнес форум

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството иска ЕС да реши спорните ни въпроси с Р Северна Македония

АБВ България

Д-р Пламена Заячка за 24 май: Променя се историята чрез промяна в Кодекса на труда

АБВ България

Любомира Ганчева в СТУДИО Actualno: Проектите "Балкански поток" и АЕЦ "Белене" стоят на трупчета


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни