Румен Петков: Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината

Facebook Twitter

Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков а пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив. На срещата си с медиите той засегна редица теми, сред които сделката за самолетите F-16, диалогът между „Дондуков“ 1 и 2, протестите и политическия проект на Цветан Цветанов.

Правителството скри, председателя на комисията Попов скри по най-подлия, гаден начин от българските граждани факта, че освен тези 2 млрд. и 300 млн. ,ще трябва да платим още 500 млн. лв. за изграждане на инфраструктурата в Граф Игнатиево.  300 млн. лв. за второто летище в Безмер, т.е. още близо 1 млрд. лв. ни ес вашата аудитория ще трябва да платим по една единствена причини. Превеждайки тези огромни пари на братските САЩ Бойко Борисов плати такса спокойствие, да не се занимават с него в този период от време. Предполагам голямата част от вашата аудитория е забравила името на онзи клетник съдията, който беше пуснал Малинов“, коментира още Петков.

Бойко Борисов плати 2 млрд. и 300 млн. наши пари за да си плати такса спокойствие. Ако САЩ мълчат за това шкафче с един милион евра и няколко кюлчета злато, това е най –голямата подлост, която правят към партньор. Това означава, че при тях ценностната система е срината“, каза още Румен Петков.  


Според него за всички ни трябва да е ясно, че това манталитетът на САЩ.Или обявяват какво е отношението към този човек, към главния му, или за нас трябва да е ясно, че за тях няма абсолютно никакво значение свободата на медиите на какво ниво, каква е технологията на управление на министър-председателя, как министър-председателят се изразява към председателя на българския парламент“, каза още Петков.

Според него, ако САЩ си замълчат, ние трябва да знаем, че това е техният морален критерий и че в техния морален критерий, се вписват г-н Бойко Борисов и г-н Иван Гешев.


Лидерът на АБВ отбеляза, че Румъния продължава да придобива стария F 16. „Имат 14 налични самолета, повече от 4 са във въздуха. Гърция официално обявиха, че почват да закупувата самолети от Франция, т.е. закупуват европейски самолети. Турция демонстрира пренебрежителното си отношение към F- 16.  Полша купи стари 46 броя, от които не повече от 40 % са във въздуха. Тези които купуваме ние, ги няма никъде. Те не са във възудха, те не са и на земята, защото не са произведени“, посочи още Румен Петков.

Плановате на Lockheed Martin предвиждат производството на  F-16 да приключи 2026-2027 г. Ние си купуваме самолети от миналото. За същите пари можеше да купим 16 европейски самолета с много по-богато оборудване и въоръжение. Това престъпление на Борисов е мотивирано само от едно – такса спокойствие. Ще бъда щастлив, ако Майкъл Корлеоне, пардон Майкъл Помпео ме опровергае. Ако ме опровергае, значи, че в Щатите има остатъчен морал“, допълни още Румен Петков.

Има един голям въпрос, на който българското правителство не желае да отговори и то е какъв финансов ангажимент е поет към Lockheed Martin . Има твърдения, че финансовият ангажимент включва още една доставка на самолети от този тип и отиваме към 5 млрд. долара. Ако това е така, направено за д гърба на НС, това, че Гешев трябва да  си върви няма спор, но трябва да намерим прокурор, който ще изпоарестува тази шайка“, допълни още Румен Петков.

Темата за протестите също бе сред засегнатите на пресконференцията на АБВ  в Пловдив.

„Завършвам с няколко думи за протеста. Борисов го е страх, неистово от предсрочни избори. По една причина – служебното правителство. Страх го е съвършено основателно. Ако служебното правителство има сериозен вътрешен министър, му трябват не повече от 3 часа да арестува Борисов“, коментира още Румен Петков. Според него Борисов умира от страх, че един сериозен външен министър на петата минута от влизането си  в кабинета е пратил писмо на испанския си колега как върви разследването в Барселона.

Според него Борисов не бива да се страхува за физическата си сигурност, защото всички ще искат да го видят обвиняем и никой няма да рискува да се лиши от това удоволствие.

Лидерът на АБВ обърна внимание и на възможността за диалог между президент и премиер.

Според него диалог не е възможен, защото който седне да разговаря с Борисов, легитимира корупцията в особено големи размери. „Президентът Радев няма нито управленското, нито моралното право да разговаря с Борисов до изчистването на тези въпроси – отговорите са повече от ясни“, каза още Румен Петков.

 

Румен Петков коментира и  политическия проект на Цветан Цветанов.  „Не считам, че сме хора, които лесно ще забравят, че това е периодът, в който са ползвани 15 хил. СРС годишно. Аз съм подписвал не повече от 6 хил. 15 хил. е ненормално много. Такава полицейщина е в уродливи параметри. Ако това искаме, е друг въпрос. 6 апартамента с две милиционерски заплати, 7мия спира асансьор в хола, ако това искаме?“, каза още Петков.

Публикувано на 23.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Легендата Димитър Пенев и неговата биографична книга СТРАТЕГА бяха представени в Културен салон АБВ

АБВ България

Румен Петков и Анастас Терзобалиев се срещнаха Ахмад Аладин - президент на Ливано-Българския бизнес форум

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството иска ЕС да реши спорните ни въпроси с Р Северна Македония

АБВ България

Д-р Пламена Заячка за 24 май: Променя се историята чрез промяна в Кодекса на труда

АБВ България

Любомира Ганчева в СТУДИО Actualno: Проектите "Балкански поток" и АЕЦ "Белене" стоят на трупчета


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни