Румен Петков: ГЕРБ вече е в миналото, защото всички тези хора са до шкафчето

Facebook Twitter

ГЕРБ вече е в миналото, защото всички тези хора са до шкафчето. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Според него всеки от ГЕРБ е опозорен посвоемо, но публично. 

"Властта е нелегитимна и мисля, че това е ясно за всеки обективно мислещ човек. Премиерът е жизнено заинтересован да няма служебно правителство по две причини. Първата е, че един сериозен вътрешен министър ще го арестува на третия час. Това е много ясно за хората, които разбират технологията. Ще извика шефа на Националния институт по криминалистика и криминология. Ще му възложи да му направи анализ на снимката с 1 млн. евра и някоко кюлчета злато. НИКК няма какво друго да каже освен, че снимката е автентична и министър-председателят трябва да бъде арестуван незабавно, не заради друго, а защото не може да обясни тази грозна корупция. Второ, че външен министър служебен просто ще напише два реда на колегите си в Испания как върви разследването в Барселона", каза още Петков. 

По думите му тази паника и ужасът на Борисов от истината, която според него рано или късно ще го удари в челото, го кара да се вкопчва с цената на всичко. "Иначе сцената видимо е загубила в негово присъствие немалко. Тази наглост, която той демонстрира. Този номер с джипката не само втръсна, то накъртва на нормалните хора. Важно е за министрите от това правителстов, за депутатит еот ГЕРБ да си дадат сметка ,че всяко тяхно съпричастие с Борисов ги прави съпричастни с шкафчето с милиона евра. Те трябва да обясняват на децата си, на близките си. Мисля ,че там - ако и доколкото има почтени хора, просто трябва да си тръгнат незабавно", изтъкна още Румен Петков. 

Той разкритикува и главния прокурор Иван Гешев. "Когато искахме оставката на главния прокурор Гешев, ние сме казали 6 мотива и единият беше, че след като видяха шкафчето, прокуратурата не предприе две елементарни неща - незабавен обиск на вилата на премиера и незабавно възлагане на НИКК да анализира шкафчето и речетативите. Ние не бива да забравяме откъде започна протеста", изтъкна още Румен Петков. 

"Днес площадът трябва да покаже, че политическите различия нямат значение. Голямата битка е срещу корупцията и срещу простащината на управлението", каза още Петков. Той призова протестът да не бъде разделян. 

олкова ли не се разбира, че Борисов е токсичен. Толкова ли не се разбира, че сядайки да говориш с ГЕРБ, легитимираш шкафчето", каза още Румен Петков.  

 

 

Публикувано на 27.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Легендата Димитър Пенев и неговата биографична книга СТРАТЕГА бяха представени в Културен салон АБВ

АБВ България

Румен Петков и Анастас Терзобалиев се срещнаха Ахмад Аладин - президент на Ливано-Българския бизнес форум

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството иска ЕС да реши спорните ни въпроси с Р Северна Македония

АБВ България

Д-р Пламена Заячка за 24 май: Променя се историята чрез промяна в Кодекса на труда

АБВ България

Любомира Ганчева в СТУДИО Actualno: Проектите "Балкански поток" и АЕЦ "Белене" стоят на трупчета


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни