Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

Facebook Twitter

На конгреса на БСП отсъстваха представители на синдикати, на работодателите, ясна визия за държавата и икономиката и енергийната сигурност на България и Европа, като стратегически въпроси. Това коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Според него на форума на Столетницата, където той беше сред официалните гости, са отсъствали базови теми, като, например, прокламираният напоследък стремеж към консолидация на левите политически сили в България, както и въпросът за суверенитета на страната ни в различни сфери, като сигурност, енергетика, икономика, вземането на стратегически въпроси и т.н..

Председателят на ПП АБВ отбеляза и липсата на коментар за суверенитета на България. „Не бяха направени оценка и коментар на престъпната приватизация от времето на Иван Костов и състоянието, до което се доведе икономиката на България.

Петков подчерта, че въпросът за консолидация на левицата е ключовият за решението, което може да даде чувство за сигурност на българските граждани. Той добави, че ПП АБВ е готова за диалог, следва ясния си стремеж за общи политики в ляво и изтъкна ясните позиции и разработели политики в различни сектори, като здравеопазване, земеделие, енергетика, социална политика, икономика.   

Румен Петков коментира и темите около политическия проект на Цветан Цветанов, където, според него, налице са детайли, които „висят“ над обществото, отделни гилдии, личности и държавността.

„Грозното унижение на лекарите от Горна Оряховица, и то с цената на грубо нарушение на Закона за специалните разузнавателни средства, унижаване на хора, на професия, с цената на законово нарушение, защо са подминати от компетентните органи е друг въпрос, и то от трибуната на Народното събрание. Демонстративни, показни полицейски операции, за които също бяхме осъдени като държава. В крайна сметка г-н Цветанов е почетен председател на Комитета по изпращане на братя Галеви в чужбина с влязла в сила окончателна присъда и това не следва да се подминава“.

Публикувано на 29.09.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Легендата Димитър Пенев и неговата биографична книга СТРАТЕГА бяха представени в Културен салон АБВ

АБВ България

Румен Петков и Анастас Терзобалиев се срещнаха Ахмад Аладин - президент на Ливано-Българския бизнес форум

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството иска ЕС да реши спорните ни въпроси с Р Северна Македония

АБВ България

Д-р Пламена Заячка за 24 май: Променя се историята чрез промяна в Кодекса на труда

АБВ България

Любомира Ганчева в СТУДИО Actualno: Проектите "Балкански поток" и АЕЦ "Белене" стоят на трупчета


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни