Румен Петков и Анастас Терзобалиев поднесоха съболезнованията си за кончината на емира на Кувейт Сабах IV ал-Ахмад ал-Джабер ал-Сабах

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с Близкия изток и арабските държави, поднесоха съболезнованията си за кончината на емира на Кувейт Сабах IV ал-Ахмад ал-Джабер ал-Сабах. В съболезнователната книга в посолството на арабската държава Петков написа:

„Сабах IV ал-Ахмад ал-Джабер ал-Сабах е държавникът, направил изключително много и който има огромна заслуга в 51-годишните дипломатически отношения между България и държавата Кувейт“.

В разговор с Бадер Ал Фораих, временно управляващ посолството на Кувейт в София, Петков посочи, че АБВ, като политическа партия, цели да привлече арабски студенти в българските висши учебни заведения, тъй като българското образование е с изключително качество и това е начин да бъде изграден солиден мост между двете държави и начало за следваща стъпка на динамика в отношенията ни в туризма и стокообмена. От името на ПП АБВ той изрази готовност за сътрудничество с държавата Кувейт и с арабския свят, като цяло, тъй като това е осъзната необходимост.  

Публикувано на 08.10.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков по телевизия Евроком: Газовият сектор е еманацията на провала на правителството

АБВ България

Румен Петков изпрати поздравителен адрес до новоизбрания министър-председател на Ливанската република Саад Харири

АБВ България

Да си спомним за Златю Бояджиев

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Днес ВМРО и ГЕРБ предадоха България

АБВ България

Румен Петков: Две години по-късно новият председател на Агенцията за българите в чужбина отново ще е от „Ограда и паспорти“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни