ПРЕДАТЕЛСТВОТО 24 МАЙ

Facebook Twitter

ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

ПП АБВ години наред предупреждава, че с престъпното си мълчание и бездействие правителството предава националния интерес на България, спрямо Република Северна Македония! Поредното доказателство дойде от Европейската комисия.

На 6-ти октомври в Брюксел комисарят по разширяването и политиката на съседство Оливер Вархели представи доклада за напредъка на Северна Македония в постигането на задачите, като уточни че ще бъде преведен на официалните езици, включително и НА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК! Македонските медии заслужено окачествиха този акт като звучен шамар за България!

Личната отговорност е на премиера Бойко Борисов, на вицепремиера Каракачанов, на  министъра на външните работи Екатерина Захариева, които през годините заявяваха, че влизането на Република Северна Македония в ЕС няма да е за сметка на българската история и идентичност!

Днес предателството лъсна!

Те не проявиха нито твърдост, нито решителност в решаването на историческите въпроси със Северна Македония. Напротив, те капитулираха от дебата. Правителството се докара до това положение с щраусовата си политика на заравяне на главата си в пясъка, да не обръща внимание, че Договорът за добросъседство, сътрудничество и приятелство системно се нарушава, въпреки че това е едно от условията за подкрепа от страната ни за членството на съседката ни.

На този фон, сякаш не направиха „достатъчно“, та същите патриоти от ВМРО и ГЕРБ приемат на първо четене преименуването на 24 май и премахват мащабния просветен принос на България, с което ни лишават от постижението, че сме дали писменост на над 300 млн. славяни. По този начин услужват на съседите ни, като оттеглят всякакви претенции от страна на България към писмеността им!

Мащабът на това предателство тепърва ще се разгръща.

Публикувано на 08.10.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Легендата Димитър Пенев и неговата биографична книга СТРАТЕГА бяха представени в Културен салон АБВ

АБВ България

Румен Петков и Анастас Терзобалиев се срещнаха Ахмад Аладин - президент на Ливано-Българския бизнес форум

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството иска ЕС да реши спорните ни въпроси с Р Северна Македония

АБВ България

Д-р Пламена Заячка за 24 май: Променя се историята чрез промяна в Кодекса на труда

АБВ България

Любомира Ганчева в СТУДИО Actualno: Проектите "Балкански поток" и АЕЦ "Белене" стоят на трупчета


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни