Д-р Пламена Заячка: ПП АБВ ще сезира Европейската комисия и Европейския парламент заради институционална атака срещу телевизия „Евроком“

Facebook Twitter

ПП АБВ ще сезира Европейската комисия и Европейския парламент за случай с телевизия „Евроком“. Това съобщи пред медиите лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка. Тя обясни, че НАП и ДАНС извършват проверка на телевизията по сигнал до прокуратурата. За целта от страна на двете институции е била изискана информация от телевизията, която така или иначе е публично достъпна – рекламодателите и медиапланирането на излъчванията, по-специално на три конкретни предавания с подчертано аналитичен характер.  

Д-р Заячка изрази тревога по случая и коментира, че когато Държавната агенция за национална сигурност се загрижи за рекламите в една телевизия, това не поражда сигурност, а възмущение. Още повече, че се иска информация, която е публична и предадена в съответните институции.

„Това само показва, че това е политическа акция, избирателно правосъдие и НАП и ДАНС се ползват за бухалки. С тези си действия те го потвърждават. Един от мотивите ни да искаме оставката на главния прокурор е именно това избирателно правосъдие и този подбор какво се показва, какво не, какво се разследва и какво не. Неслучайно в резолюцията на ЕП се посочва, че в България е влошена свободата на медиите, неслучайно „Репортери без граници“ потвърдиха, че правителството демонстрира липса на желание за подобряване на медийната среда в България. Тази председателка на комисията на СЕМ, вместо да се възмущава от нашето 111-о място по свобода на словото, трябва да предприеме действия, а не да защитава само свободата на словото на управляващите. Свободата на словото е за всички“.

 

Публикувано на 16.10.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Легендата Димитър Пенев и неговата биографична книга СТРАТЕГА бяха представени в Културен салон АБВ

АБВ България

Румен Петков и Анастас Терзобалиев се срещнаха Ахмад Аладин - президент на Ливано-Българския бизнес форум

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството иска ЕС да реши спорните ни въпроси с Р Северна Македония

АБВ България

Д-р Пламена Заячка за 24 май: Променя се историята чрез промяна в Кодекса на труда

АБВ България

Любомира Ганчева в СТУДИО Actualno: Проектите "Балкански поток" и АЕЦ "Белене" стоят на трупчета


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни