Румен Петков: ПП АБВ организира протестен митинг пред Министерството на здравеопазването на 10 ноември в 18 часа

Facebook Twitter

ПП АБВ организира протестен митинг пред Министерството на здравеопазването на 10 ноември в 18 часа – дата, натоварена със смисъла за промяна и обрат към държавен просперитет. Причината е тежката непоследователност и хаоса в регламентите, които се спускат от здравното министерство и от правителството и медицинския фашизъм и неяснотите около харчовете на национално и европейско ниво по пандемията от COVID-19. Това съобщи пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Протестен митинг, който да каже, че повече така не може. И тези хора трябва да си отидат, защото с некадърност, необразованост и неграмотност те са вредни за здравето и живота ни и за държавата. И всеки ден в повече участието им във властта и вземане на съдбоносни решения или непредприемането на ефективни мерки, води до поражения в страната в средносрочен и  дългосрочен план“.

Петков подчерта, че протестът е надпартиен, на събитието ще присъстват и общественици и представители на  здравните среди.  

Председателят на ПП АБВ коментира и някои от действията на ресорното министерство в посока COVID-19. Той определи като неадекватно изискването към специализирани болнични заведения да имат COVID отделения, без практикуващите там да са обучени за лекуване на коронавирус. Петков съобщи, че ПП АБВ изпрати писмо до здравното министерство с конкретно търсене на отговори по ЗЗДОИ.

„Достатъчно сериозно Ангелов отправи заплахи към лекарското съсловие. По негово мнение лекарите не искат да лекуват COVID. Предшествано беше от заповед, която налага всички болници, независимо от профила си, да отворят COVID отделение. Това означава, че отделение трябва да имаме в ортопедии, офталмологии, онкологии и всякакви други специализирани болнични заведения, което е повече от нелепо и достатъчно ясно показва некадърността на този персонаж, запълващ кабинета на министъра на здравеопазването. Министърът се обърна към студентите, които с негова заповед ще бъдат обучавани онлайн, в това число по медицина , да започнат работа на доброволчески принцип в болниците. Трябва да е ясно, че българските здравни работници не са роби, а са хора с достойнство и със съответната подготовка. Само на болен мозък като на министъра на здравеопазването може да хрумне такава идея – от една страна да ги обучаваш онлайн, от друга да ги тикаш в COVID отделенията“.

Публикувано на 03.11.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Д-р Пламена Заячка участва в международна младежка среща, организирана от Куба

АБВ България

Владимир Маринов по ЕВРОКОМ: Ако затваряме цели сектори с лекота, защо не го направихме преди месец?

АБВ България

Проф. Любомир Халачев: Приказката за трите прасенца или как се борихме с мишата популация

АБВ България

Румен Петков: Правителството прави бизнес от коронавируса

АБВ България

Д-р Пламена Заячка след УРОЦИТЕ ОТ НЮРНБЕРГСКИТЕ ПРОЦЕСИ в Москва: Историческите престъпления нямат давност


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни