ПП АБВ внесе в деловодството на парламента писмо с настояване за сформиране на временна анкетна комисия за установяване автентичността на снимките и записите от резиденцията на министър-председателя

Facebook Twitter

Представители на ръководството на ПП АБВ – председателят Румен Петков и председателят на АБВ-София Христо Колев, заедно с известните лица от протестите през последните месеци Петър Недевски и отец Дионисий, внесоха в деловодството на Народното събрание официално писмо, адресирано до председателя на Народното събрание и всички народни представители, с настояване за сформиране на временна парламентарна анкетна комисия за доказване на автентичността на снимките и аудиозаписите от резиденцията на министър-председателя.

Пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков обясни, че целта е парламентарната комисия да докаже истинността на снимката, която показва шкафчето на премиера с милион евро и кюлчета злато и истинността на изтеклите аудиозаписи с вулгаризми по адрес на европейски ръководители председателя на парламента, президента, евродепутат и български бизнесмен и заплахите срещу тях.

„За да не се затруднява комисията, първата стъпка е комисията да покани ръководството на Института по криминалистика и криминология и да възложи да се направи тази експертиза и, за сигурност, както се прави в цял свят, да възложи на още две лаборатории – едната, с която работи разузнавателното управление на територията на Европа, другата – с която работи Британската разузнавателна служба, за да сме сигурни, че ще получим автентични отговори. Могат, на базата на медийната информация, да изискат и анализите, които бяха направени по поръчка на Елена Йончева и Бивол“.

Петков допусна съмнение, че сформирането на временна парламентарна анкетна комисия няма да се състои. Каза, че след като изтече административният срок за реакция и такава не се получи, ПП АБВ ще сезира Европейската комисия по случая и да се сложи точка по темата.

„А точката е ясна – да се потвърди истинността, след което, да бъде арестуван министър-председателя, защото той не може да обясни произхода на тези пари“.

Председателят на ПП АБВ отново коментира, че над главният прокурор укрива премиера и това е причината до момента случаят да не бъде разследван. Той изрази смущение от липсата на действия от страна на народното представителство и от страна на Европейската комисия.  

 

Публикувано на 23.11.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ алармира Министерски съвет и всички ключови институции с отношение по въпроса за сигурността и надеждността на третия метродиаметър

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни