Румен Петков: Правителството прави бизнес от коронавируса

Facebook Twitter

Отминаващата 2020 година може да бъде характеризирана като „PCR тестовете – златната мина”, коментира пред медиите председателят на ПП АВБ Румен Петков по повод мерките и действията на правителството срещу разпространението на COVID-19. Той обясни, че правителството е в ролята на търговци и дистрибутори на предпазни средства и това прави гражданите недоверчиви и даде за пример тестовете за коронавирус, които цената за граждани е двойно и повече по-висока, в сравнение на цената, която държавата плаща на лабораториите.

„Защо институциите продължават да не легитимират антигенните тестове с 95% точност от PCR тестовете, които обаче не надвишават 30 - 35 лв. Защо се прави бизнес от коронавируса? Това са неща, които будят недоверие у гражданите. Членовете на нашето правителство изглеждат като търговци, като дистрибутори на маски, на предпазни средства, на дезинфектанти, на PCR тестове. Това е една серия от мошенически действия на правителството, които правят хората недоверчиви“.

 Допълнителното обществено недоверие идва и от налаганите двойни стандарти в мерките срещу COVID-19, каза Петков и добави, че с действията си здравният министър показва, че търговията е по-важна от образованието и здравето на децата.

„Когато затваряш училища, а оставяш моловете отворени, какво казваш на обществото? Значи търговията е по-важна от здравето и образованието на нашите деца. Даваме ли сметка, че десоциализирахме децата и две поколения ще имат сериозен проблем от образователна гледна точка. Здравният министър издава тези заповеди, образователният му колега изглежда повече от неубедителен, когато говори за мерките, които са взети да се гарантира образованието. Това недоверие ще продължава да се разширява точно заради липсата на аргументи и неспособността на правителството да защити своите действия, да ги обясни, да ги артикулира, да ги мотивира пред обществото. Настояваме, когато се говори, че се взимат мерките, да бъдат ефективни и реални днес. Туризмът е стратегически отрасъл за нас“.

Цялата неадекватност в действията срещу COVID-19 е причината за инициирания от ПП АБВ протест под наслов РОДИНАТА НЕ Е ЗАТВОР!

„Утре в 10.00 часа пред Министерски съвет да излезем на протест срещу неадекватните действия на правителството, които доведоха до тази ситуация. За да кажем, че повече така не може. Не искаме да бъдем изморяване, избивани от нашето правителство. Тоталното затваряне няма да реши въпроса. Има серия от въпроси, които нямат своите отговори“.

Публикувано на 24.11.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ алармира Министерски съвет и всички ключови институции с отношение по въпроса за сигурността и надеждността на третия метродиаметър

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни