Д-р Пламена Заячка участва в международна младежка среща, организирана от Куба

Facebook Twitter

Лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка участва в международна младежка среща под наслов „Идеи, които са знамена“, организирана от кубинската младеж по повод 4 години от смъртта на Фидел Кастро. В нея участваха младежки лидери и видни личности от Франция, Германия, Русия, Дания, Португалия, Кипър, Украйна, Ирландия, Великобритания, Белгия, Австрия, Гърция. Д-р Заячка беше единственият говорител на проведената онлайн среща от България.

В своето изказване пред участниците тя подчерта, че е изключително важно младите хора да осигурят своето бъдеще, като продължат битката против двойните стандарти в международните отношения, борбата за справедливост, мир и най-вече солидарност. Д-р Заячка, отбеляза, че АБВ беше първата партия, която заяви, че обявената от СЗО пандемия е повод да се сложи край на всички санкции, ограничения и военни конфликти.

„Тази позиция съвпада с виждането на ООН по темата, която вече 27 години поред с огромно мнозинство гласува за отмяна на блокадата на САЩ срещу Куба. Блокадата нарушава всички принципи на международното право и  международните договорености за ненамеса във вътрешните работи на суверенни държави“.

Лидерът на АБВ-Младежи представи пред участниците дарителската кампания на партията за санитарни материали за приятелска Куба.

„Още в началото на пандемията, когато европейските държави затваряха границите си, в тези изключително тежки моменти лекарите на Куба дадоха пример за достойнство и човечност във времена на безпрецедентна световна криза. Това ги прави достойни за Нобелова награда за мир и ние подкрепяме тази инициатива през 2021 година – отличието да бъде дадено на кубинските лекари“.

Участниците се обединиха около настояването за свалянето на санкциите наложени на Куба и потвърдиха убеждението си, че кубинските лекарски бригади заслужават да получат Нобеловата награда за мир през 2021 година, като подкрепиха номинацията им.

#IdeasQueSonBanderas #FidelPorSiempre #JovenesDelzquierda

 

 

 

Публикувано на 26.11.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ алармира Министерски съвет и всички ключови институции с отношение по въпроса за сигурността и надеждността на третия метродиаметър

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни