ПП АБВ изпрати писмо до БСП с предложения за съвместни действия

Facebook Twitter

ПП АБВ изпрати писмо до председателя на Националния съвет на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова писмо с апел за да се обединят усилията на двете политически сили в името на обща кауза – подобряване на живота на всички граждани.

В текста на писмото се казва:

„…ПП АБВ от самото си създаване е организация, която залага на диалога, която гради мостове, а не ги руши. Винаги искрено сме протягали ръка към ПП БСП за формиране на голяма коалиция, на принципна основа, около ясни и конкретни каузи в полза на България. Нашите и Вашите симпатизанти са почти роднини - това са тези няколко милиона българи, които едва оцеляват, гладуват, всеки месец стават все по-бедни и на чийто гръб се купуват луксозни апартаменти и се фалират големи банки, близки до властта. Ние сме в едно и също положение. Днес разделителната линия в България не е АБВ-БСП, а ГЕРБ-всички останали. Това е класовата война, която трябва да спечелим заедно, а не да се впускаме в дребни битки помежду си. Повече от всякога сме убедени, че консолидация в лявото пространство е необходима на основата на издигане на солидарността, социалната справедливост, равенството на възможностите като най-висши ценности.

Предлагаме обединение на широка основа за постигане на следните 5 основни цели, описани в Стратегическия документ на ПП АБВ – Манифест от 2018 година…“  

Председателят на ПП АБВ съобщи пред медиите, че ще бъде отправена покана към БСП и други политически и граждански формации за организиране на публична дискусия, адресирана към подготовката, организацията и провеждането на честни избори.

Публикувано на 22.12.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план

АБВ България

Румен Петков по bTV: Бойко Борисов се гаври със здравния си министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни