Колективният имунитет на Мангъров се задейства.... Изпревари с малко ваксината и славата за Щаба 

Facebook Twitter

С разлика от един-два месеца, може би дори само седмици, колективният имунитет на доц. Мангъров изпревари добре замислената операция, да се припише преборването с корона-вируса на правителството. Точно преди изборите.

Видно от доста устойчива вече тенденция, вирусът е в спад. И то драстичен.

Това не може да се дължи на друго, освен на колективния имунитет, за който говори и доц.Мангъров. До момента ваксинирането има символичен размер, а нито един човек не е минал втората инжекция, след която се очаква този тип "ваксинационен имунитет". А вирусът вече се предава.

Реално не се очаква да сме минали дори 5% ваксинирани до средата на годината. А за стаден имунитет трябват 70% - ваксинирани или преболедували.

Не е реалистично да се говори и, че мерките са ограничили вируса. Защото нашите мерки изобщо не са цялостни, а са по-скоро лобистки и преследват икономически цели. Например - затворихме МОЛ-овете, но не затворихме други огромни магазини (тип "Джъмбо", "Метро", "Практикер", "Бриколаж", "БауХаус" и пр.), които отново събират огромен брой хора. Т.е. ефектът беше основно да вземем бизнеса на тия в МОЛ-овете, и да го насочим към тия извън тях. Но като събиране на хора си остана същото. Т.е. няма анти-вирусен ефект.

По същия начин, отворени са банки, застрахователи, мобилни оператори (дори в самите МОЛ-ове).

Затворени са ресторантите, но са отворени хотелите, вкл. ресторантите в тях.

Затворени са училищата, но децата се срещат из парковете. Разходете се и ще видите. Няма никакви ограничения.

Абсолютно отворен е градският транспорт, където постоянно можете да видите кихащи и кашлящи. Тук ситуацията е по-мека дори от първата карантина, когато поне пуснаха без пари "Зелената зона", за да се намали ползването на автобусите. Сега дори обратното - разширяват "Зелената зона" - и като територия, и като времеви пояси. Т.е. насърчават автобусите.

Т.е. обобщено, да говорим за наличие на ефективни ограничаващи контактите мерки, не е обективно. Има ограничаване на някои контакти, които обаче се заменят от други. Т.е. не изолацията води до намаляване на вируса.

Остават само Мангъров и стадният имунитет. Очевидно, безсипмтомно вече поне 70% са срещнали вируса, и той започва да губи почва.

Крайният резултат от всичко това ще е, че славата ще е за Мангъра, а не за Щаба. И Бойко Борисов ще се яви на изборите, за да отговаря за корупцията и "чекмеджетата", без да може да извади дори един победен от него вирус, и "спасяването на нацията"... Този път късметът не бе на негова страна. Ако вирусът беше изчакал още 2 месеца, щеше да е "безспорно", че ваксината го е преборила, начело с главния ваксинатор - Премиерът-Слънце...

Добри Божилов, писател

"Задругата""Заветът"

04.01.2021

Публикувано на 05.01.2021 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план

АБВ България

Румен Петков по bTV: Бойко Борисов се гаври със здравния си министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни