Румен Петков по ЕВРОКОМ: ПП АБВ получи отговор на сигнала си до ЕК заради институционална атака срещу телевизия „Евроком“

Facebook Twitter

ПП АБВ получи отговор на писмото си до Вера Юрова, европейски комисар с ресор „Ценности и прозрачност“, в което партията алармира за случай с телевизия „Евроком“, в който НАП и ДАНС извършват проверка на медията по сигнал до прокуратурата. За целта от страна на двете институции е била изискана информация от телевизията, която така или иначе е публично достъпна – рекламодателите и медиапланирането на излъчванията, по-специално на три конкретни предавания с подчертано аналитичен характер. Това съобщи в интервю за предаването ДЕЛНИЦИ на телевизия ЕВРОКОМ председателят на ПП АБВ Румен Петков.

В текста на отговора от ЕК се казва:

Оказването на подкрепа за свободни и независими медии и укрепването на свободата на медиите и медийния плурализъм са в сърцевината на програмата на Комисията. Комисията реши да включи медийния плурализъм в новия механизъм за проследяване на спазването на върховенството на закона, който разглежда системните проблеми във връзка с плурализма на демократичния дебат във всички държави членки. Първият Доклад на ЕС относно върховенството на закона беше публикуван през септември 2020 г. . В частта относно България се посочват някои проблеми във връзка с политическия климат, който е неблагоприятен за независимите медии.

Свободата на медиите е въпрос на обществото, не на самите медии, коментира Петков и добави, че липсата на свобода срива общественото доверие към тях.

Още за предстоящия вот, за мерките срещу COVID-19 и ваксините, прекратеното разследване по казуса със снимките от премиерската спалня  – гледайте цялото интервю във видеото.

Публикувано на 05.01.2021 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план

АБВ България

Румен Петков по bTV: Бойко Борисов се гаври със здравния си министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни