Ваксинационният паспорт средство за принудително ваксиниране ли е и ще можем ли да пътуваме свободно през 2021?

Facebook Twitter

Хората, които са изкарали вируса, не трябва да се ваксинират. Човек, когато се среща с вируса в пълната му антигенна цялост, дава много по-мощен и дълготраен имунитет, отколкото ваксината, при която се използват само части от вируса. Това е фундаментален и научен факт, ако някой казва противното значи нещо ви мотае. При ваксината на Pfizer в тялото на човек се вкарва иРНК, която кара неговите клетки да произвежда чужд белтък, срещу който имунната система образува антитела, обясни доц. Атанас Мангъров в разговор с председателя на ПП АБВ Румен Петков и лидера на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

Защото, ако кажем вие сте изкарали морбили, а се ваксинирате срещу морбили, с нея се вкарва омаломощен вирус, за който вие имате антитела, вашето тяло много бързо го унищожава и се натоварвате допълнително. Но тук с тази ваксина, във вашите клетки се вкарва чужда иРНК, която се опитва да произвежда чужд във Вашето тяло белтък, който представлява обвивката на вируса. Вашата имунна система, която вече се е срещала с вируса има антитела и тя го унищожава, но тук не е ясно доколко Вашата имунна система няма да разпознае този белтък от ваксината като чужд и да го атакува. Процес, който при естествени условия липсва, каза още доц. Мангъров.

За ваксинационният паспорт, доколко може той да стане средство за принудително ваксиниране и ще можем ли да пътуваме свободно през 2021 - ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ГЛЕДАЙТЕ ВЪВ ВИДЕОТО.

 

Публикувано на 09.01.2021 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ алармира Министерски съвет и всички ключови институции с отношение по въпроса за сигурността и надеждността на третия метродиаметър

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни