Владимир Маринов: ПП АБВ е в подготовка за предстоящите избори, настояваме да се проведат възможно най-късно във времето

Facebook Twitter

ПП АБВ настоява изборите да бъдат проведени максимално късно и предложението е това да стане в два дни 15 и 16 май. Това ще даде равен шанс на всички политически сили да стигнат до своите избиратели. Това заяви пред медиите зам.-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов. Той отново подчерта обоснованата необходимост от нова политическа реалност.

„Мисля, че тези протести повече от 200 дни, ясно казаха „Повече така не може“. За да не може повече така, ние трябва да сменим модела и начина, по който провеждаме изборите. Да внушим на обществото, че изборите могат да бъдат честни в България.

Владимир Маринов каза също, че партията е в подготовка за предстоящите избори.

„Започваме с подготовка за събиране на подписи за регистрация, после с инициатива за намиране на доброволци-наблюдатели, които да участват в изборния процес. Готвим се на този етап за участие в предстоящите избори, без значение от тяхната дата, като започва заседание на областните съвети по места в цялата страна. Стартираме номинациите за кандидати за народни представители. Разбира се, Изпълнителното бюро не е едноличен орган, който ще вземе окончателно решение за утвърждаване на листи и всичко в тази връзка. Има ясен устав. Тези решения се взимат от Националния съвет. Това предстои през първите дни на февруари. ПП АБВ разполага с потенциал, който би могъл да покаже на обществото всичко, което сме правили и казали до момента, да бъде на практика предложение така, както сме го правили винаги – близо до хората.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков подчерта необходимостта от организиране на предварителна сериозна информационна кампания за значението и ролята на гласуването – теза която залегна и в консултациите при държавния глава с ПП АБВ.

„Убедени сме, че една такава информационна кампания, в чиято основа би следвало да застане президентът, може да има сериозен положителен ефект”.

Румен Петков посочи, че ПП АБВ настоява да се създаде възможност за всички хора, които имат заболявания, да гласуват.

„Имаме 12 070 секции, без мобилните. Ние сме настояли мобилните секции да дадат възможност да се гарантира гласуването – и на карантинираните, и на хората със заболявания. Не се фокусираме на заболяването COVID-19 или друго заболяване. Искаме да се създадат максимално широки условия за участие на българските граждани в гласуването и те да бъдат мотивирани“.

Председателят на ПП АБВ посочи важността за гарантирано видеонаблюдение в секциите и определи като несериозно да се налага ваксиниране на членовете на Секционни избирателни комисии.

Публикувано на 13.01.2021 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ алармира Министерски съвет и всички ключови институции с отношение по въпроса за сигурността и надеждността на третия метродиаметър

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни