Румен Петков в Стара Загора: Очевидна е необходимостта да бъде разследвана СЗО и действията срещу COVID-19 (ВИДЕО)

Facebook Twitter

Очевидна става необходимостта да бъде разследвана Световната здравна организация в контекста на събитията в последните десет месеца и действията срещу COVID-19. Това заяви пред медиите в Стара Загора председателят на ПП АБВ Румен Петков и добави, че този факт трябва да бъде осъзнат и институционално, и от отделните граждани. Като основни мотиви той посочи забраната за аутопсии, задължителното регистриране на починал от коронавирус, независимо от съпътстващите заболявания. За реалността у нас, Петков изтъкна категоричният отказ на държавното ръководство да бъде тествано населението и така да се получи ясна картина на пандемията. И едва тогава да бъдат направени поръчките за ваксини и всякакви други предпазни средства. Председателят на ПП АБВ определи всички тези действия и бездействия като най-ярката корупционна схема от създаването на ЕС до днес. Голямата кауза на Европа днес е да не допуснем медицинският фашизъм да завладее съзнанието ни и да стане опора в поведението на институциите, добави той. Колкото до въвеждането на имунизационен паспорт, това цели да легитимира престъпните и необосновани действия на ЕК.

Румен Петков коментира и темата за предстоящите парламентарни избори. Пред медиите в Стара Загора той очерта основните акценти в състоялите се консултации между държавния глава и ПП АБВ – гарантиране на видеонаблюдение във всички секции, оправомощаване на ОИК да обобщава протоколите от секциите на територията на общините, както и изборите да се проведат на 15 май от 7.00 до 19.00 часа и на 16 май от 7.00 до 12.00 часа. Румен Петков призовава президента Румен Радев да застане начело на позитивна информационна кампания, която да прикани към избирателна активност на парламентарния вот. Предложенията от ПП АБВ президентът представи в последствие в консултациите с  парламентарно представените политически сили. За първи път налице е реално основание и необходимост от промени в изборния закон, за да се създадат добри условия за гласуване посочи Петков.

Председателят на ПП АБВ каза, че партията е в готовност за предстоящия вот – започват номинации за кандидати за народни представители, стартира набирането на доброволци, водят се разговори с други политически сили. Остава отворен вариантът и за самостоятелно участие, а форматът ще стане ясен в близките седмици.

Публикувано на 14.01.2021 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ алармира Министерски съвет и всички ключови институции с отношение по въпроса за сигурността и надеждността на третия метродиаметър

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни