Румен Петков ще настоява за среща с Едуард Сноудън, за да пита за аргументите на САЩ да подслушват половината лидери в Европа

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков ще настоява за среща с Едуард Сноудън  в Москва. Пред медиите той обяви, че ще пита бившия сътрудник на американските тайни служби за аргументите на САЩ да подслушват половината лидери в Европа.

„Искам да ви информирам, че подготвяме посещение в Москва, където ще имаме разговори на високо политическо равнище, свързани с нашите делови взаимоотношения, търговските ни взаимоотношения, отношенията на ПП АБВ към санкциите, отношенията ни в енергетиката, защото това е стратегически сектор на нашето сътрудничество. Ще настоявам да ми бъде организирана среща с г-н Едуард Сноудън, на която ще го помоля да ми представи аргументите на нашите приятели от САЩ да подслушват половината лидери на Европа и неговия коментар, разбира се, доколко това е дружеско. На мен поне ми изглежда от друга гледна точка интересно, не от тази. Ще го помоля, ако се състои такава среща, за информация колко от техническите подслушвателни ресурси на САЩ и на какво основание са били насочвани към Европа. Едното обяснение е, че ни обичат много и се стремят да познават най-близките си. Моето обяснение е друго. За това един такъв разговор с г-н Сноудън, би бил много интересен за всички нас гражданите да Европа“.

Публикувано на 08.02.2021 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ представи предизборната си платформа

АБВ България

Маргарита Любенова е водачът на листата на ПП АБВ Ловеч

АБВ България

Политологът Любомир Йорданов е водачът на листата на ПП АБВ в Габрово

АБВ България

Д-р Стоименов в ЕВРОКОМ: Пандемията ни показа истинската картина на здравната система (ВИДЕО)

АБВ България

Стойно Чачов бе представен като водач на листата на ПП АБВ на 13 МИР в Пазарджик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни