Владимир Маринов, зам.-председател на ПП АБВ: Мръсотията в българската политика достигна дъното си!

Facebook Twitter

- Г-н Маринов, в навечерието сме на едни от най-важните избори в най-новата история на страната ни. Идва ли реалната промяна или отново ще станем свидетели само на подмяна на съюзниците?

- Знаете ли? Този въпрос, като че ли стои преди всички избори от началото на прехода, но сега неговата тежест е още по-значителна. От една страна да, избори като избори, редовни- нищо интересно. От друга обаче, COVID - 19 и страстите правят така, че да се замеряме отново с мнения, за които много често не стоят експертни становища, а просто едни емоции. Мръсотията в българската политика достигна дъното си - ерозирала държавност, обезличени институции, безгласни политици, Народно събрание с рейтинг, който не подобава дори на … Да не се включвам и аз с изказването си  в хора на останалите.

Това е резултатът от тези 30 години преход! Считам, че реалната промяна е възможна и има реални политически формации, които са носители на промяната. Тук обаче е редно да кажа, че „статуквото“ днес е по-силно от всякога и не съм реален оптимист за истинската, желаната промяна. Въпреки това ще си позволя да кажа: ОТ НАС ЗАВИСИ! ДА ОТИДЕМ ДО УРНИТЕ И ДА ГЛАСУВАМЕ!

- Къде ще е ПП АБВ на тези избори? Кои са конкретните идеи, с които ще излезете на арената на 4 април?

- По всичко личи, че се готвим за самостоятелно явяване на предстоящия вот. За съжаление, отново не се състоя това, което настоятелно ние от АБВ търсихме - единение в ляво. Мога ясно да заявя, че причината не е в нас. Ние коректно, за пореден път, официално, протегнахме ръка, като преди повече от месец изпратихме писмо до БСП за общи действия. Писмото е насочено лично на вниманието на г-жа Корнелия Нинова. За съжаление, до днес среща на ниво ръководства на двете партии, не се състоя. И вината за това не е наша. Явно колегите от БСП са преценили, че имат сили и в самостоятелна конфигурация на изборите, ще успеят да победят ГЕРБ. Аз съм на различно мнение.

Иначе при нас нещата са ясни. В момента сме в процес на номинации на кандидати за народни представители. Същевременно събираме и необходимите подписи за регистрацията си в ЦИК. Убедено твърдя, че ПП АБВ е готова за изборите на 4 април. Силно мотивирана и убедена в силите си политическа формация. Не за друго, просто защото ние сме различни, с готови политики и конкретни предложения, а не с празни приказки и поредната доза „пак от същото!”

- И все пак обществото очаква от левите партии да намерят верния начин за справяне с проблемите – монопол, корупция. Защо не намерихте общ език с БСП, Мая Манолова, Движение 21. Има и още? Още повече, че на местно ниво показахте, че коалиция „БСП – АБВ” е успешна.

- Да. През 2019 година на много места в страната показахме, как се прави- Русе, община „Родопи”, Перник и др. За съжаление това не се оцени и след два месеца ще се наложи някой да обяснява  как и защо. Аз поименен разбор на цитираните от вас имена няма да правя. Проблемът до голяма степен си е техен. ПП АБВ е последователна политическа партия и тук мисля, никой няма колебания.

- Изборът на доц. Атанас Мангъров за кандидат-депутат от ПП АБВ предизвика противоречиви коментари. Дори и Георги Първанов не приема номинацията му. Дали няма да си вкарате автогол с  тази кандидатура?

- Считам номинациите на доц. Атанас Мангъров за кандидат за народен представител, като нещо изключително. Той се превърна в олицетворение на истината и символ на спокойствието за хората, защото за една година се наслушахме на какво ли не.

Знаете ли, срещу него говорят математици, политически анализатори, социолози, партийни клакьори и други подобни. През всичките тези месеци аз обаче не чух истински медицински дебат и нито една научно опровергана теза, казана от доц. Мангъров. Подкрепям неговото кандидатиране и считам, че такива хора, като него имат своето място на политическата сцена.

Г-н Първанов е в правото си да приеме или да не приеме определени решения на органите на ПП АБВ. Но ясно трябва да се каже, че ние проблем и различия по основните политически въпроси пред страната ни с президента Първанов нямаме - енергетика, социална политика, икономика. Всичко останало е въпрос на партийни решения на органите на АБВ, а тук две мнения няма – доц. Мангъров ще води две листи, в В София и Варна!

- Прогнозите за следващия парламент са, че ще е шарен и трудно ще се състави управленска коалиция. Ще имаме ли избори две в едно наесен?

-Твърде възможно е, но да не гадаем сега. Избирателят ще реши, като гласува и не даде шанс на купения, корпоративния и административния вот да определят утрешния ден на децата ни! Има за кого  да  пуснем гласа си. ПП АБВ е точно тази формация.

Искам ясно да подчертая, че г-н Румен Петков- председател на АБВ и г-н Ивайло Калфин не са включени в нито една листа и не са кандидати за нищо. Защото те разбраха посланието на хората от площада. Хората на протеста казаха: СТОП! Искаме нови лица с нова визия!

Кой друг лидер го направи? Аз поне не знам…

- За новата държавност, която иска българското общество е необходимо прибавяне на нови лидери. В състояние ли е ПП АБВ и новите кандидати за управление на държавата да предложат такива?

- ПП АБВ има изключителен потенциал, хора с невероятна експертиза, неопетнени. Затова считам, че политиките, които предлагаме ще стигнат до хората, те ще ги оценят и ще дадат подкрепата си за такива личности и формации. За другите всичко  отдавна е казано - каквото можаха, дадоха!

 

 

 

 

 

 

 

Публикувано на 10.02.2021 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ представи предизборната си платформа

АБВ България

Маргарита Любенова е водачът на листата на ПП АБВ Ловеч

АБВ България

Политологът Любомир Йорданов е водачът на листата на ПП АБВ в Габрово

АБВ България

Д-р Стоименов в ЕВРОКОМ: Пандемията ни показа истинската картина на здравната система (ВИДЕО)

АБВ България

Стойно Чачов бе представен като водач на листата на ПП АБВ на 13 МИР в Пазарджик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни